Is een goedkope autoverzekering wel altijd het beste?

In bedrijf
Is een goedkope autoverzekering wel altijd het beste?
Is een goedkope autoverzekering wel altijd het beste?

INGEZONDEN - Wil je een bedrijfsautoverzekering afsluiten en vraag je je af wat het beste is om te doen? Moet je gaan voor de verzekeraar die adverteert met de laagste maandpremies of moet je gaan voor een verzekeraar die je allerlei kortingen belooft?

Wat je ook doet, het is nooit verstandig om alleen maar naar de kosten van je nieuwe verzekering te kijken. Dat komt omdat een verzekering in het leven geroepen is om je kosten te besparen. Dat doe je niet door een heel lage premie te betalen, maar door te zorgen dat je een goede dekking hebt. Wat een goede dekking is, is voor iedereen verschillend. Dit hangt namelijk samen met de leeftijd van je auto en je eigen voorkeur. Wij laten je daarom graag zien wat de opties zijn. 

Een passende verzekering afsluiten voor je vrachtwagen 

Als je een vrachtwagen hebt, ben je verplicht om deze te verzekeren, omdat je je anders niet met je wagen op de openbare weg mag begeven. Een vrachtwagenverzekering afsluiten, is niet ingewikkeld. Het enige wat je moet weten, is de leeftijd van je wagen. Je verzekeraar heeft namelijk zijn verzekeringen ingedeeld op basis van leeftijd. Hoe nieuwer je wagen, hoe uitgebreider je hem zou moeten verzekeren. Is je wagen ouder dan negen jaar, dan kun je hem voorzien van de basisverzekering. Dit alles omdat de dagwaarde van je wagen afneemt naarmate de wagen ouder wordt. Op een gegeven moment bereik je dan het punt dat het repareren van schade meer kosten met zich meebrengt dan wat je vrachtwagen waard is. In dat geval is het financieel aantrekkelijker om een ander voertuig te kopen. Dat scheelt geld. 

Uit deze polissen kun je kiezen als je een verzekering zoekt

Voor vrachtwagens die nieuw, tot maximaal zes jaar oud zijn, is de allrisk verzekering de beste keuze. Deze polis dekt namelijk alle vormen van schade, ook wanneer je deze schade zelf toegebracht hebt. Voor wagens tussen de zes en negen jaar oud, is de WA+ Beperkt Casco de beste optie. Deze polis kun je gebruiken wanneer je schade opgelopen hebt door diefstal, brand of een botsing met een loslopend dier. Je kunt met dit pakket echter geen schade laten herstellen die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Uiteraard kun je wel je betrokken tegenpartij schadeloos stellen. Datzelfde, en alleen dat geldt voor de WA-basisverzekering die aangeraden wordt voor auto’s ouder dan negen jaar.

Maak je polis compleet met deze aanvullende verzekeringen

Een goede autoverzekering bestaat niet alleen uit de basisverzekering, maar je kunt er ook nog aanvullende polissen aan toevoegen. Een populaire verzekering is de eigen vervoerverzekering. Met deze polis zijn de goederen en de gereedschappen verzekerd die je in je wagen hebt liggen. Vrachtwagens zijn geliefde doelen van dieven, dus het is verstandig om je hiertegen te verzekeren, zodat jij niet voor de schade opdraait. Dat kan een enorme aanslag op je balans zijn. Bekijk alle opties even op de site van je verzekeraar. Mocht je vragen hebben over wat voor jou de beste polis is, dan kun je ook altijd even contact opnemen. Je kunt dan met een adviseur bespreken welke verzekeringen je kunt kiezen om tot een pakket te komen dat naadloos aansluit op wat jouw wagen nodig heeft. Zo voorkom je dat jij voor hoge kosten komt te staan. Goed om te weten, je kunt een deel van de kosten van je verzekering aftrekken van je belasting. Zo snijdt het mes dus aan twee kanten.