Team Café ‘t Houtsje winnaar Joon van der Wal Cup

Sport
Team Café ‘t Houtsje winnaar Joon van der Wal Cup
Team Café ‘t Houtsje winnaar Joon van der Wal Cup Eigen foto

HEERENVEEN - Donderdag 28 maart jl. werd door de top acht bedrijventeams gestreden om de Joon van der Wal Cup.

Deze Cup is vernoemd naar de vorig jaar juni overleden Joon van der Wal. Joon was jarenlang actief als scheidsrechter en bestuurslid bij de Stichting Heerenveense Zaalvoetbal Club (HZVC). Als stille kracht zorgde Joon er onder andere voor dat de zaken rondom de wedstrijden op de donderdagavonden goed verliepen. 

Van de in totaal 26 actieve teams binnen de HZVC bleven er na twee voorrondes dus maar acht over en het was mooi om te zien dat er veel toeschouwers op zijn komen dagen. Zij keken toe hoe titelverdediger NTT Football verassend al in de kwartfinale sneuvelde. 

Na de halve finales speelden InTechniek en Café de Knyp om de 3e en 4e plek. De teams waren gelijkwaardig en de pot moest door strafschoppen beslecht worden. Dat gebeurde in het voordeel van InTechniek waardoor zij met de bronzen beker naar huis gingen.

In de finale stonden Café ‘t Houtsje en AH Gorredijk tegenover elkaar. In deze spannende wedstrijd trok uiteindelijk Café ‘t Houtsje met een 2-1 overwinning aan het langste eind. 

De Stichting Heerenveense Zaalvoetbalcompetitie (HZVC) bestaat al sinds 1989 en is nog volop in trek bij bedrijven en/of vriendenteams. 

Wil jij ook met je team meedoen aan deze bijzondere futsalcompetitie? Dat kan! We zijn op zoek naar nieuwe teams. Voor meer informatie of het aanmelden van je team kan je st-hzvc.nl bezoeken, contact opnemen met een van de bestuursleden of een mail sturen naar info@st-hzvc.nl.