sc Heerenveen geeft overwinning weg in Waalwijk

Sport
sc Heerenveen geeft overwinning weg in Waalwijk
sc Heerenveen geeft overwinning weg in Waalwijk Foto: sc Heerenveen/FPH

WAALWIJK - Heerenveen is niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen RKC. De Friezen hadden de hele wedstrijd de overhand, maar konden dat niet omzetten in een overwinning. In Waalwijk werd het 1-1.

Heerenveen begon fel aan de wedstrijd. Al in de eerste minuten werd de ploeg enkele keren gevaarlijk. Een inzet van Pelle van Amersfoort werd voor de lijn weggehaald en een schot van Patrik Walemark werd knap gepakt door doelman Etienne Vaessen.

Een paar minuten later was er een grote kans voor RKC. Spits David Min kwam alleen tegenover Heerenveen-doelman Mickey van der Hart te staan. De keeper won dat duel en keerde de inzet van Min.

In het restant van de eerste helft had Heerenveen vaak de bal en creƫerde het enkele kansen. Twee schoten van Walemark eindigden naast het doel en vleugelspeler Osame Sahraoui zorgde met zijn dribbels voor enkele dreigende situaties. Net voor de rust werd een schot van de Noor gekeerd door Vaessen.

Ruim vijf minuten na de rust scoorde Heerenveen de 0-1. Na een voorzet van Sahraoui kon Van Amersfoort de bal binnenkoppen. De spits maakte daarmee zijn negende doelpunt van het seizoen.

Ook na het doelpunt behield Heerenveen de controle over de wedstrijd. Toch werd het wel 1-1. Een afstandsschot van Kevin Felida werd van richting veranderd, waardoor Van der Hart kansloos was.

De Waalwijkers kregen kort na de goal nog een grote kans. Het schot van Min werd echter gepakt door Van der Hart. Grote kansen kwamen er daarna voor beide ploegen niet meer.