Fractievoorzitter SP Heerenveen op landelijke kandidatenlijst

Politiek
Jan van der Veen
Jan van der Veen Eigen foto

JUBBEGA - Jan van der Veen uit Jubbega staat op plaats 36 op de kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023

“Het Socialisme is verbonden met Heerenveen en zeker met Jubbega”, zo stelt van der Veen. “Jubbega en omstreken kent een geschiedenis met Ferdinand Domela Nieuwenhuis en het is daarom niet meer dan logisch dat deze streek een kandidaat verdient op de landelijke kieslijst van de Socialistische Partij (SP).”

Van der Veen is inmiddels zes jaar fractievoorzitter van de SP in de gemeente Heerenveen. “Wat de SP ook in de gemeenteraad kenmerkt is dat wij bij alle besluiten die wij nemen uitgaan van onze drie kernwaarden, te weten Menselijke waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit. Deze kernwaarden vormen samen met onze maatschappijanalyse Ons Socialisme. Ze zijn de meetlat waarmee wij ontwikkelingen beoordelen en alternatieven maken. Wat negatief uitvalt langs deze meetlat bestrijden we en wat positief is bevorderen we.”, aldus Van der Veen.

Veel partijen spreken nu over het belang van bestaanszekerheid, maar komen niet met concrete oplossingen. Daarom lanceert de SP het manifest “Eén tegen tweedeling”, een manifest voor solidariteit en bestaanszekerheid. De SP roept de andere partijen op om zich hierover uit te spreken. Bestaanszekerheid is namelijk niet iets om alleen te bespreken, maar om voor te zorgen. Met een stem op de SP weten mensen zeker dat bestaanszekerheid ook na 22 november prioriteit heeft.

De SP staat voor, naast en tussen de mensen en zal dat altijd blijven doen!