Bouw van Topsportcampus Cunabula vordert flink

In bedrijf
Bouw van Topsportcampus Cunabula vordert flink
Bouw van Topsportcampus Cunabula vordert flink Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - De bouw van Topsportcampus Cunabula in Heerenveen vordert flink. De campus moet een nationale hotspot voor de sporters en talenten van TeamNL te worden.

De komst van Cunabula is het resultaat van nauwe samenwerking en vastberadenheid van Topsport NOORD, de Gemeente Heerenveen en Zwanenburg Projecten. Dit project is een verwezenlijking van de visie van Heerenveen als een belangrijk centrum voor sport in Noord Nederland, en belooft een blijvende impact te hebben op de hoogst haalbare ontwikkeling van sporttalenten. “We zijn enorm trots op de voortgang die we hebben geboekt bij de ontwikkeling en bouw van deze topsportcampus” aldus Erik Zwanenburg, die als projectontwikkelaar, private investeerder en bouwende partij verbonden is aan het project. 

Met de benadering van de voltooiing van de bouw, zal Cunabula in het voorjaar van 2024 haar deuren openen en een nieuw tijdperk van topsportontwikkeling inluiden. De campus belooft niet alleen een thuis te zijn voor de atleten van vandaag, maar juist ook de bakermat voor de kampioenen van morgen.

Wethouder sport en bewegen van de Gemeente Heerenveen, Sybrig Sijtsma, sprak tijdens de viering van het hoogste punt over het belang van de komst van een topsportcampus in Heerenveen, in aanvulling op het bestaande aanbod aan topsportfaciliteiten binnen de gemeente. Samen met Jaap van Veen, wethouder ruimtelijke ontwikkeling, hesen zij een enorme gouden medaille naar het hoogste punt van de woontoren. Met daarop de leus ‘pieken op het juiste moment’ staat deze medaille symbool voor alle toekomstige resultaten die de leden van TeamNL vanuit hun nieuwe thuisbasis gaan bereiken. 

Bouw van Topsportcampus Cunabula vordert flink