Ontdek kunst en cultuur tijdens het Cultuurkans Festival

Cultuur en uitgaan
Ontdek kunst en cultuur tijdens het Cultuurkans Festival
Ontdek kunst en cultuur tijdens het Cultuurkans Festival Foto: Burd Sytsma

HEERENVEEN - Ateliers Majeur organiseert op zaterdag 17 februari van tien tot zes uur het Cultuurkans Festival in De Rinkelbom in Heerenveen. 

Het Cultuurkans Festival is een gratis toegankelijk evenement voor alle leeftijden. Tijdens het Cultuurkans Festival krijgt heel Heerenveen de kans om te genieten van diverse culturele activiteiten, waaronder gratis cultuurworkshops en optredens. Bezoekers kunnen ontdekken wat zij leuk vinden om te doen, of het nu dansen, schilderen, muziek maken of iets anders is. Daarnaast kunnen ze genieten van heerlijk eten en ontmoetingen in het hart van het festival.

Moon & Stars

Het thema van het festival dit jaar is ‘Moon & Stars’. De aanbieders van culturele activiteiten op het festival hebben rekening gehouden met dit thema. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld de voorstelling ‘Sirius en de Spacecowboy’ van Firma Draaijer & De Vries bijwonen. Daarnaast kunnen de bedoekers kunst maken, geïnspireerd door de ruimte en buitenaards leven, improvisatietheaterworkshops volgen, muziekinstrumenten uitproberen en nog veel meer.

Programmering

Het belooft weer een divers programma te worden met optredens in de grote zaal van Zingen voor je Leven, enJOYcreation, Crescendo De Knipe, Christelijke Brassband Pro Rege, Instaporkest HMC, Popkoor Vocalliezz, Ensemble Tiramisu, We Want More vocal group onder leiding van Lars Mulder, Preamsjongers, Popkoor Sing 4 You, Het Flowerpowerkoor, Catrien van der Molen, Eijer Producties en natuurlijk de voorstelling van Firma Draaijer & De Vries in lokaal 10.

Daarnaast kun je in de lokalen en op de gang verschillende workshops volgen van cultuuraanbieders uit de gemeente. Zo zijn er workshops en andere activiteiten van Mia Musica, Vocalliezz, Tryntsje van der Wal, Petra Marije, De Kleurendriehoek, Sima Arzumanyan, Oranjewoud Festival, Eén Wereld, Kirsten Krijthe, Marije Nutma, Streekatelier Luinjeberd, Milando, Ingrid Pastijn, Catrien van der Molen, Mariken Biegman, Peggy van der Hoeven, Chr. Brassband Pro Rege, Pruiksma Music, Koor De Reade Hoeke, SAV | Health Boutique Heerenveen, peuterDeuntje, Grytsje Kingma, Eijer Producties, enJOYcreation, Posthuis Theater en Nieuwe Blik op Kunst.

Cultuurkanspaspoort

De insteek van het festival is om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst en cultuur. Speciaal voor kinderen is er een Cultuurkanspaspoort. Na elke gevolgde workshop ontvangen ze een stempel in het paspoort. Met drie stempels kunnen ze een prijs in ontvangst nemen. Op deze manier hoopt Ateliers Majeur kinderen te motiveren hun culturele passie te ontdekken.

Vitaal culturen

Het Cultuurkans Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Feanomenaal en Vitaal Heerenveen. Omdat de organisatie het belangrijk vindt dat Heerenveners op een vitale manier kunnen genieten van cultuur, is hier rekening mee gehouden in de programmering. De dag begint met yogaworkshops en biedt gedurende de dag meerdere dansworkshops, een Freerunning workshop en thematische wandelingen, waaronder filosofische wandelingen en een maanwandeling aan het einde van het festival.