Ateliers Majeur organiseert het Cultuurkans Festival op 17 februari in De Rinkelbom

Cultuur en uitgaan
Ateliers Majeur organiseert het Cultuurkans Festival op 17 februari
Ateliers Majeur organiseert het Cultuurkans Festival op 17 februari Foto: Burt Sytsma

HEERENVEEN - Ateliers Majeur organiseert op 17 februari het Cultuurkans Festival, een gratis toegankelijk evenement voor alle leeftijden. 

Tijdens het Cultuurkans Festival krijgt heel Heerenveen de kans om te genieten van diverse culturele activiteiten, waaronder gratis cultuurworkshops en optredens. Bezoekers kunnen ontdekken wat zij leuk vinden om te doen, of het nu dansen, schilderen, muziek maken, of iets anders is. Daarnaast kunnen ze genieten van heerlijk eten en ontmoetingen in het hart van het festival.

Moon & Stars

Het thema van het festival dit jaar is “Moon & Stars.” De aanbieders van culturele activiteiten op het festival hebben rekening gehouden met dit thema. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld de voorstelling “Sirius en de Spacecowboy” van FIRMA DRAAIJER&DEVRIES bijwonen. Daarnaast kunnen ze kunst maken geïnspireerd door de ruimte en buitenaards leven, improvisatietheaterworkshops volgen, muziekinstrumenten uitproberen en nog veel meer!

Cultuurkanspaspoort

De insteek van het festival is om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst en cultuur. Speciaal voor kinderen is er een Cultuurkanspaspoort. Na elke gevolgde workshop ontvangen ze een stempel in het paspoort. Met 3 stempels kunnen ze een prijs in ontvangst nemen. Op deze manier hoopt Ateliers Majeur kinderen te motiveren hun culturele passie te ontdekken.

Vitaal culturen

Het Cultuurkans Festival wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door Vitaal Heerenveen. Omdat de organisatie het belangrijk vindt dat Heerenveeners op een vitale manier kunnen genieten van cultuur, is hier rekening mee gehouden in de programmering. De dag begint met yogaworkshops en biedt gedurende de dag meerdere dansworkshops, een Freerunning workshop en thematische wandelingen, waaronder filosofische wandelingen en een maanwandeling aan het einde van het festival.

Het festival vindt plaats op zaterdag 17 februari 2023, in De Rinkelbom in Heerenveen, van 10.00 tot 18.00 uur. Toegang tot het festival is gratis.

Het Cultuurkans Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Feanomenaal en Heerenveen Vitaal.