Ontdek cultuur tijdens de voorjaarsvakantie

Algemeen
Museum Heerenveen
Museum Heerenveen Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Terwijl de voorjaarsvakantie nadert, slaan de culturele partners (Feanomenaal) de handen ineen om een gevarieerd programma te presenteren voor iedereen die tijdens deze periode thuisblijft.

Van 17 tot en met 25 februari hoef jij je in Heerenveen geen moment te vervelen!

Ateliers Majeur

Op 17 februari wordt De Rinkelbom opnieuw het bruisende hart van cultuur tijdens het Cultuurkans Festival. Dit kleurrijke en gratis evenement biedt heel Heerenveen de gelegenheid om te culturen. Het thema dit jaar is: Moon & Stars. De dag begint met een yogasessie en een filosofische wandeling. Daarna is het tijd om te ontdekken waar je passie ligt. Dansen, schilderen, muziek maken of andere creatieve expressies, alles is mogelijk. 

Tijdens het festival kun je ook de voorstelling ‘Sirius en de Spacecowboy’ bekijken, deze voorstelling van Firma Draaijer & DeVries staat twee keer op het podium. De voorstelling is een avontuurlijke, fantasierijke en filosofische poppentheatervoorstelling voor de kleinste aardbewoners. Een voorstelling met belangrijke vragen, zoals wat ‘bezit’ betekent en wanneer je ergens recht op hebt. Vragen over zaken die volwassenen misschien wel heel normaal zijn gaan vinden? 

Meer informatie via: https://ateliersmajeur.nl/agenda/cultuurklank-festival-2023/

Bibliotheken Mar en Fean

Kom naar de feestelijke opening van de BMF Maakplaats! Een maakplaats is een publieke, creatieve doe-het-zelf ruimte waar mensen, jong en oud, kunnen samenkomen om te creëren, experimenteren en leren. Met elkaar en van elkaar. Een plek voor iedereen om aan de slag te gaan met zowel moderne, digitale technologie, denk aan programmeren, 3D-printen of lasersnijden, alsook ‘oude’, analoge technieken, zoals linosnede of macramé. 


In de Maakplaats wordt duurzaamheid een belangrijk thema. Er zal zoveel mogelijk met bestaande materialen en objecten worden gewerkt. Dit zogenaamde recyclen en upcyclen stimuleert het creatieve denken en het draagt bij aan het duurzaam denken en doen.

De Maakplaats zal op donderdagmiddag 22 februari om 15:00 uur geopend worden met een proeftuin aan maakplaats-activiteiten. Houd voor meer informatie de website van BMF in de gaten. Vanaf dan is de Maakplaats iedere donderdag open van 14:00 – 18:00 uur.

Meer informatie via: https://www.bmf.nl/

Posthuis Theater

Op 25 februari organiseert het Posthuis Theater het PeuterKleuterFestival. Een dagje uit voor de allerkleinste theaterbezoekers. Tijdens het festival staan er twee voorstellingen geprogrammeerd en is er een gratis theatrale oerwoudspeeltuin.

In de theaterzaal staat Dirk Scheele met de voorstelling ‘De Roep van de Jungle’ (2+). Tijdens de voorstelling trakteert Dirk op een spetterend Jungle-Popconcert vol bekende en nieuwe liedjes, die iedereen uit volle borst mee kan zingen. Op de eerste verdieping van het theater in de Sociëteitszaal vinden gedurende de dag twee opvoeringen plaats van ‘De Kleine Zeemeermin’ (3+). In deze op het bekende sprookje van Hans Christiaan Andersen gebaseerde minimusical neemt het gezelschap de kleintjes mee naar de betoverende onderwaterwereld van de Kleine Zeemeermin. En tot slot wordt de Jachtweide omgetoverd tot heuse binnenspeeltuin Wat is er heerlijker dan een theater binnen te stappen, dat speciaal voor jou is veranderd in een tropisch oerwoud? Overal exotische bomen, planten en bloemen. Er valt zoveel te ontdekken. Alles kan en alles mag! 

Meer informatie via: https://www.posthuistheater.nl/agenda?start=&end=&genres%5B%5D=60#anchorFilters

Museum Heerenveen

Van 17 tot en met 25 februari is er bij Museum Heerenveen ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Musea in heel Friesland openen dan hun deuren speciaal voor kinderen. Het thema dit jaar is ‘Vertel verder!’ waarbij ‘rimen en teltsjes’ (rijmen en vertellingen) centraal staan. In het museum zijn er knutselactiviteiten waar kinderen aan mee kunnen doen en er is een speurtocht. Daarnaast mogen kinderen tijdens de activiteitenweek, op vertoon van een volwassene, gratis naar binnen! Dus niet alleen je pake en beppe mogen mee, ook je ouders, oom of tante! Ook voor hen hebben de musea van alles leuks in petto.

Meer informatie via: https://www.museumheerenveen.frl/