IT DEEL van de Kleefstra Bros keert terug

Algemeen
IT DEEL van de Kleefstra Bros keert terug
IT DEEL van de Kleefstra Bros keert terug Ingezonden foto

KATLIJK - IT DEEL keert terug. Het meerjarige project van de Kleefstra Bros, in samenwerking met de Popfabryk en onder de vleugels van Explore the North, zal plaatsvinden in juli in de Thomaskerk van Katlijk.

Voor IT DEEL IV gaan de broers de samenwerking aan met de Portugese Joana Guerra en Maria do Mar de Brito Lopes.

Joana is geboren en opgegroeid in de poëtische betonnen buitenwijken van Lissabon, in Rinchoa. Als muzikant verplaatste ze zich naar landschappen die haar verlangen naar akoestisch experiment konden weerspiegelen. Daarna bewoog ze zich naar het gebruik van gedurfde klantreferenties en uitgebreide technieken voor cello. Hierdoor ging ze deel uitmaken van de vrije improvisatiebeweging in Lissabon.

Maria do Mar de Brito Lopes is een violiste, componiste, docente en activiste uit Lissabon. Zij verkent alternatieve manieren van lesgeven, neemt deel aan experimentele geïmproviseerde muziek- en performanceprojecten, programmering en politiek activisme.

Gezamenlijk gaan deze artiesten van 3 tot en met 7 juli samenwerken in de Thomaskerk in Katlijk. Het nieuwe materiaal wordt op de laatste dag van de residentie gepresenteerd en zal later in het jaar op vinyl worden uitgebracht bij Moving Furniture Records. Tickets voor de presentatie op zondag 7 juli 2024 om 15.00 kosten 10 euro inclusief servicekosten en zijn beschikbaar op https://www.explore-the-north.nl/nl/agendaitem/it-deel-i