Handjevol supporters van FC Groningen demonstreert bij Abe Lenstra Stadion

Algemeen
Afbeelding

HEERENVEEN - Een handjevol supporters van FC Groningen heeft zondagmiddag gedemonstreerd tegen de maatregelen bij de wedstrijd sc Heerenveen tegen FC Groningen. Het protest was bij het uitvak van het Abe Lenstra Stadion.

De gemeente Heerenveen had toestemming gegeven om daar tussen half één en half twee te protesteren. De politie had groot ingezet om alles in goede banen te leiden, maar er waren weinig demonstranten aanwezig.

De supporters van FC Groningen waren het er niet mee eens dat er maar een beperkt aantal toeschouwers in het uitvak was toegestaan. Er waren al 1.200 kaartjes verkocht, maar er mochten maar 600 supporters naar binnen.

In reactie daarop lieten supportersverenigingen van FC Groningen weten om de wedstrijd niet bij te wonen, maar met maximaal 249 supporters te demonstreren tegen het besluit van de gemeente. Op die manier was er geen vergunning nodig, zo redeneerden de Groningensupporters. Uiteindelijk bleek dat er maar een handjevol demontranten naar Heerenveen was gekomen. 

Groningenfans in Grou

Een groep fans van FC Groningen zou zondagochtend ook in Grou zijn geweest en daar een rondje door het dorp hebben gemaakt. Volgens online krant De Grouster ging het om ongeveer 60 supporters. Deze supporters zijn echter niet doorgereisd naar Heerenveen laat de politie weten. 
 
Voor, tijdens en na de wedstrijd was er veel politie op de been in Heerenveen. Voor zover bekend is alles rustig verlopen. 
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding