FemVeen steunt Voedselbank Heerenveen

Algemeen
Afbeelding

HEERENVEEN - Geen mooie handtassen dit keer, maar kratten vol houdbaar eten waren de accessoires van de leden van FemVeen.

15 november waren de ondernemende dames van FemVeen welkom bij He-as, voor een bedrijfsbezoek.

Bestuurslid Froukje Hofma had in de uitnodiging voor de avond aandacht geschonken aan de Voedselbank, met als gevolg dat de leden een groot assortiment aan houdbaar eten meenamen.

De Voedselbank heeft hier een groot tekort aan.

Voordat Herman Spruyt, werkzaam bij de Voedselbank Heerenveen, het in ontvangst nam, vertelde hij wie voor de voedselbank in aanmerking komen. De criteria zijn streng en worden gecontroleerd, om misbruik te voorkomen. Weinig eigen bezit, echt geen mogelijkheid tot werken, echt geen geld overhouden en bereidheid tot willen veranderen. Veranderen wordt mogelijk gemaakt door de inzet en hulp van budgetcoaches en meitinkers. Met deze hulp kunnen kosten beter inzichtelijk gemaakt worden zodat dit eventueel aan te passen is.

Iedere drie maanden wordt gecontroleerd of de aanpassingen die geadviseerd zijn opgevolgd worden.

Op dit moment worden meer dan 500 klanten voorzien van eten. De onzichtbare honger zit overal. Ook in omringende dorpen worden voedselpakketten afgeleverd.

Met ca 75 vrijwilligers wordt de Voedselbank Heerenveen gerund. Een grote klus om alles bij te houden. “Maar met plezier” aldus heer Spruyt.

FemVeen heeft door het aanbieden van de grote hoeveelheid houdbaar eten een mooi steentje bijgedragen.

Maar de voedselbank kan altijd meer gebruiken.

Wil je daarom ook meehelpen? Breng dan pakken of blikken houdbaar eten graag langs bij de Voedselbank op de Vulcanus 35  in Heerenveen!

De dankbaarheid is groot.

Afbeelding