Hogere zorgpremie? Tijd om te vergelijken!

INGEZONDEN - Net als bij veel andere Nederlanders stijgt jouw zorgpremie voor 2021 waarschijnlijk ook. 

De zorg wordt duurder en dit wordt doorberekend aan ons. Sommige mensen vinden het geen probleem om maandelijks een paar euro extra te betalen voor zorg. Valt jouw premie aankomend jaar fors hoger uit? Dan zoek je mogelijk naar een goedkoper alternatief. In dat geval raden wij je aan om zorgverzekeringen te vergelijken. Je ziet dan direct of jij ook een goedkopere zorgverzekering af kunt sluiten. Heb je nog niet eerder een vergelijking gemaakt? Wij vertellen je hier waar je op moet letten.

De beste manier om zorgverzekeringen te vergelijken

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om een zorgverzekering te vergelijken. Ken je verschillende zorgverzekeraars? Dan kun jij hun websites bezoeken. Hier bereken je welke premie zij aankomend jaar hanteren. Omdat er veel zorgverzekeraars zijn, is dit een tijdrovende klus. Het kan allemaal ook een stuk makkelijker. Zo zijn er verschillende vergelijkingssites waarop jij zorgverzekeringen kunt vergelijken, zoals vergelijkdezorgverzekeringen.nl.

Het mooie aan een vergelijkingssite is dat zorgverzekeringen vergelijken een fluitje van een cent is. Jij vult enkel een aantal zaken in, zoals je geboortedatum en het gewenste eigen risico. Daarnaast kies je voor 100% keuzevrijheid of beperkte keuzevrijheid en selecteer je desgewenst aanvullende verzekeringen. Zodra je alles hebt ingevuld, gaat een vergelijkingssite voor jou aan de slag. Binnen een paar tellen krijg je een overzicht. Hierdoor zie je direct wat in jouw situatie de beste zorgverzekering is.

Is de goedkoopste zorgverzekering de beste?

Zoek jij de goedkoopste zorgpolis voor 2021? Met een vergelijkingssite heb je deze binnen de kortste keren gevonden. In veel gevallen staat de goedkoopste optie namelijk bovenaan in het overzicht. Veel mensen laten zich leiden door de prijs. Dat is op zich logisch, maar wij raden je aan wat verder te kijken. Waarom? Omdat het uiteindelijk draait om de inhoud van de verzekeringen. Een lage premie is leuk, maar het moet niet zo zijn dat jij straks veel bij moet betalen wanneer je zorg nodig hebt. Bekijk daarom ook de voorwaarden en richt je tot de inhoud van de verzekering. Je komt dan misschien niet bij de goedkoopste verzekering uit, maar wel bij de beste zorgverzekering.