Achthonderd kinderen gaan in Thialf meedoen aan de lustrumeditie IJssportdag voor kinderen met beperking

Gezond en fit
Afbeelding
Foto aangeleverd

HEERENVEEN - Voor de vijfde editie van de IJssportdag op vrijdag 22 maart in Thialf Heerenveen hebben zich meer dan 800 kinderen met een beperking aangemeld. Niet eerder was de belangstelling zo groot. “Fantastisch dat zoveel kinderen ons weten te vinden. Het is soms een “vergeten” groep in onze samenleving. Deze dag organiseren we speciaal voor hen”, aldus de organisatie.

 Op de IJssportdag beleven lichamelijk en meervoudig gehandicapte kinderen van 12 tot 18 jaar uit Fryslân en omgeving een onvergetelijke dag op het ijs. De jongeren worden met touringcars bij verschillende scholen opgehaald. Bij aankomst in Thialf is het mogelijk om onder begeleiding met de rolstoel het ijs op te gaan. Voor wie dat kan, is er mogelijkheid een rondje te schaatsen met ondersteuning. 

Bekende schaatsers
Naast schaatsen wordt er een ijsspelletjes parcours gemaakt. De spellen worden afgestemd op de doelgroep zodat iedereen mee kan doen. Verder worden er shows gegeven door o.a. kunstschaatsers en worden er jaarlijks bekende schaatsers naar het evenement gehaald. Bij voorgaande edities waren Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting en Bob de Jong aanwezig. Voor de editie 2024 sluit in ieder geval Douwe de Vries aan. De organisatie wordt uitgevoerd door een samenwerking tussen School Lyndensteyn en Tafelronde 68 uit Heerenveen.

De organisatie krijgt onmisbare steun van: Johan Cruijff Foundation, Special Sporters Fonds, A-Ware, Foppe Fonds, Heerenveen Vitaal, BLADT Charity, Vrienden van Lyndensteyn, Stichting Beatrixoord, Cornelia Stichting, Old Grand Dads, Buurtsport Opsterland, SO Fryslan, Reclamebureau Feddema, Sven Kramer Academy, Puur, Dalstra Reizen, Thialf, Provincie Fryslan, Betrokken Gemeentes

Piet Bakkerschool
Deelnemende scholen komen uit heel Fryslân, waaronder de Piet Bakkerschool uit Sneek. Ook doen er scholen uit Haren en Zwolle aan de IJssportdag in Thialf mee.

Afbeelding