Byzondr organiseert inspiratiedag over de gehandicaptenzorg in Thialf

Gezond en fit
IJsstadion Thialf
IJsstadion Thialf Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Byzondr, een uniek collectief van organisaties werkzaam in de gehandicaptenzorg in de noordelijke provincies, nodigt geïnteresseerden uit voor een inspiratiedag over de gehandicaptenzorg.

 Met het motto ‘elke dag anders, altijd byzondr’ willen ze mensen inspireren en motiveren om de wereld van de gehandicaptenzorg te ontdekken. 

Op 22 maart nodigt Byzondr iedereen die nieuwsgierig is naar dit werk uit om deel te nemen aan deze inspirerende dag, die plaatsvindt in Thialf, Heerenveen. De inspiratiedag valt samen met de IJssportdag voor kinderen met een handicap, waardoor het een unieke kans biedt om het de gehandicaptenzorg te (her)ontdekken en verkennen.

Over Byzondr

Het groeiende tekort aan zorgpersoneel in de gehandicaptenzorg, zowel landelijk als in Friesland, vraagt om actie. Daarom is Byzondr ontstaan: een unieke samenwerking tussen de organisaties in de gehandicaptenzorg in Friesland en het zorgkantoor Zilveren Kruis. Samen streven ze naar een betere zorg door regionale samenwerking en ondersteuning. Als dynamisch collectief zet Byzondr zich in voor hoogwaardige en passende zorg voor cliënten & haar (toekomstige) medewerkers binnen de gehandicaptenzorg. “De gehandicaptenzorg is machtig mooi mensenwerk en wij vinden het tijd dat dit in de schijnwerpers komt te staan. Want de gehandicaptenzorg verdient het om gezien te worden,” aldus Rob de Breij van stichting Olmenes.

Byzondr fungeert als verbindende schakel tussen scholen, zorgkantoren, overheidsinstanties en andere organisaties, met als doel een positief verschil te maken voor cliënten, medewerkers, zij-instromers en de nieuwe generatie werkenden. Hun inspanningen zijn gericht op kwaliteit en inclusiviteit binnen de gehandicaptenzorg.

Een divers, leerzaam programma

De inspiratiedag biedt een gevarieerd en ervaringsgericht programma met workshops, VR-belevingen, ervaringsverhalen van cliënten en medewerkers, informatiestands over verschillende handicaps en hun impact, en een rolstoelparcours. Bij de stand van de VR Bieb kan met een VR-bril ervaren worden hoe het is om te werken in de gehandicaptenzorg. Daarnaast introduceert Byzondr hun matchingtool, waarmee geïnteresseerden kunnen ontdekken welk type zorg en welke organisatie het beste bij hen past.

Waarom de inspiratiedag?

Deze dag biedt een unieke gelegenheid om kennis te maken met de gehandicaptenzorg. De inspiratiedag belooft een bron van inzicht en inspiratie te zijn voor iedereen die geïnteresseerd is deze sector.

Naast het verkennen van de wereld van de gehandicaptenzorg, zullen vertegenwoordigers van Firda en het UWV aanwezig zijn om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. 

Evenementdetails:

  • Datum: 22 maart
  • Locatie: Thialf, Pim Mullierlaan 1, 8443 DA, Heerenveen
  • Tijd: 10.00 - 15.00 uur

Ga voor meer informatie naar byzondr.nl