Spectaculaire 3x3 Street League in Heerenveen gratis toegankelijk

Sport
Spectaculaire 3x3 Street League in Heerenveen
Spectaculaire 3x3 Street League in Heerenveen Eigen foto

HEERENVEEN - Het basketballcourt aan de Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen is vanaf 17 mei het toneel van de meest laagdrempelige 3x3 basketballcompetitie van Nederland: de 3x3 Street League. 

Teams kunnen gratis deelnemen in verschillende leeftijdscategorie├źn, van dames en heren senioren tot mix-teams onder 13 jaar. Spelers hoeven geen lid te zijn van een vereniging. Zo komen jong en oud van verschillende niveaus samen om de sport te spelen waarin Nederland zich vorige week voor de Olympische Spelen van Parijs wist te plaatsen. Spektakel en saamhorigheid zijn dus verzekerd! Er wordt behalve in Heerenveen gespeeld op nog 35 locaties in Nederland. Het publiek kan in heel Nederland kennismaken met deze enerverende sport.

Alle wedstrijden zijn gratis te bezoeken

Vorig jaar namen ruim 250 teams deel aan de 3x3 Street League, dit jaar wordt een groter succes verwacht. Via de 3x3 Street League kunnen deelnemers in de 18+ categorie zich plaatsen voor de 3x3 PRO League en daarna voor de FIBA 3x3 World Tour Amsterdam. Er wordt gedurende vier weekeinden gespeeld op tal van publieke courts waaronder het court aan de Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen. Het gaat om de volgende data: 17 en18 mei; 24 en 25 mei; 31 mei en1 juni en op 7 en 8 juni.

De beste teams uit elke categorie plaatsen zich eerst voor de regiofinale welke in Groningen gespeeld wordt op zaterdag 15 juni. Hier wordt gespeeld om mooie prijzen en de teams in de 18+ categorie hebben de kans zich te plaatsen voor de 3x3 PRO League die aansluitend op de 3x3 Street League plaatsvind.

De 3x3 Street League is een initiatief van 3x3 Unites en wordt lokaal volledig georganiseerd door tot 3x3 Leader opgeleide jongeren.

Inschrijven voor de 3x3 Street League kan via: www.3x3unitesplay.com

Over 3x3 basketball

Basketball ken je vast wel, maar 3X3 basketball is toch echt wat anders.

Deze urban sport vindt zijn oorsprong op de pleintjes in de Verenigde Staten, maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld. 3X3 basketball is een mix van verschillende vormen van streetball en een innovatieve variant op het reguliere basketbal. Wist je dat er wereldwijd maar liefst meer dan 250 miljoen 3X3 basketball spelers zijn? En dat het sinds 2021 zelfs een Olympische sport is? 3X3 basketball wint aan populariteit en dat is niet gek, want het is een dynamische, innovatieve en uitdagende sport met andere regels dan die je gewend bent bij 5 tegen 5!

Over 3x3 Unites

Sinds de oprichting in 2016 inspireert en ondersteunt 3X3 Unites jongeren die hun dromen willen najagen. Om zo een positieve impact te hebben op hun levens en de wereld om hun heen. Met 3X3 basketball als middel biedt de organisatie jongeren handvatten om eigenaar te worden over hun eigen succes. We inspireren met topsporters en topsport events.

Ons belangrijkste wapen voor lokale en persoonlijke groei is ons 3X3 Leader programma, waarin jongeren life-skills ontwikkelen dankzij 3x3.

We dagen jongeren uit zelf hun ambities vast te stellen en na te streven onder de vleugels van onze stichting. In het programma van 3X3 Unites ontwikkelen zij vaardigheden om in hun wijk een community te bouwen. We ondersteunen ze wanneer zij trainingen willen opzetten binnen bijvoorbeeld hun eigen school en we bieden ze de kans op werkgelegenheid door te werken bij grote professionele 3X3 events, binnen onze stichting of bij partners. Inmiddels heeft 3X3 Unites honderden jongeren opgeleid, tienduizenden jongeren bereikt met ruim 10.000+ activiteiten en events per jaar en werken we samen met organisaties, overheden en bonden over de hele wereld.