sc Heerenveen stelt teleur in laatste thuiswedstrijd

Sport
sc Heerenveen stelt teleur in laatste thuiswedstrijd
sc Heerenveen stelt teleur in laatste thuiswedstrijd Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 1-3 verloren. De wedstrijd ging nergens meer om, omdat Heerenveen al geen kans meer maakte op de play-offs voor Europees voetbal.

Vitesse is mede door een puntenstraf al zeker van degradatie naar de eerste divisie. Maar de kans bestaat dat de club volgend seizoen niet eens meer bestaat, omdat de KNVB dreigt de licentie in te trekken vanwege financiële problemen bij de club. Omroep Gelderland schreef daarom al over ‘mogelijk de laatste wedstrijd ooit’.

 Al in de achtste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Anas Tahiri mocht vanaf het strafschopgebied aanleggen na hands van Vitesse. Scheidsrechter Richard Martens had dat in eerste instantie niet gezien, maar na ingrijpen van de VAR kwam er toch een penalty. Tahiri faalde niet: 1-0. 

Heerenveen had de overhand tegen de Arnhemmers, maar na 23 minuten werd de stand toch weer gelijk. Marco van Ginkel kreeg een weggewerkte voorzet voor zijn voeten en kon zo binnenschuiven. De Friezen kregen daarna nog wel enkele grote kansen, maar het bleef in de eerste helft bij twee doelpunten.

In de tweede helft kreeg Vitesse een strafschop, ook die werd veroorzaakt door een ongelukkige handsbal. Sven van Beek kreeg de bal zonder het zelf te weten tegen zich aan. De VAR haalde de scheidsrechter nog wel naar de kant op zijn beslissing te heroverwegen, maar hij kon volgens de regels niet anders dan een penalty geven.

 Van Ginkel schoot die strafschop recht door het midden, net langs de voeten van Noppert, die voor een hoek koos. 

In de slotfase leek Vitesse op 1-3 te komen door een doelpunt van Thomas Buitink, maar dat werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de blessuretijd werd het toch nog 1-3. Het was weer Buitink die raak schoot, deze keer met een erg fraai schot in de kruising.

Door de nederlaag staat sc Heerenveen met nog een wedstrijd te gaan op de elfde plaats in de eredivisie.

Door: Omrop Fryslân