Udiros Outdoor loopt met Sponsorloper Jeroen tegen kanker

Sport
Udiros Outdoor loopt met Sponsorloper Jeroen tegen kanker
Udiros Outdoor loopt met Sponsorloper Jeroen tegen kanker Foto: Ingezonden

NIEUWEHORNE -  Sponsorloper Jeroen van Veen komt op 18 februari hardlopen bij Udiros Outdoor in Nieuwehorne.

 Jeroen is de vader van Kasper, die op 4 maart 2022 op vierjarige leeftijd overleed aan een hersentumor. Jeroen loopt momenteel elke dag minstens tien kilometer om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, waar Kasper werd behandeld.

Als Jeroen op 18 februari in Nieuwehorne is, heeft hij al ruim driehonderd dagen elke dag hardgelopen. Hij begon met zijn sponsorloop om tienduizend euro op te halen voor het centrum, maar inmiddels staat de teller al op bijna 700.000 euro. Jeroen hoopt nu in totaal een miljoen euro op te halen. Op 24 maart 2024 eindigt zijn sponsorloop met de Zestig van Texel, waar hij 120 kilometer loopt.

Jeroen doet de sponsorloop niet alleen om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum, maar ook om de kinderen daar te laten weten dat er altijd iemand aan hen denkt. Kasper werd ruim duizend dagen behandeld in het centrum. In die periode begon Jeroen met hardlopen, omdat hij een activiteit zocht waarmee hij zich mentaal kon opladen.

Jeroen riep een poosje geleden mensen op om met hem mee te lopen. Wilma Posthumus, bestuurslid van Udiros Outdoor, reageerde daarop en in overleg met Jeroen werd zondag 18 februari uitgekozen voor een gezamenlijke sponsorloop in Nieuwehorne. 

Bij de loop in Nieuwehorne doen de jeugdleden van Udiros mee met de warming-up. Zij kunnen zich laten sponsoren. Udiros roept verder mensen op om geld op te halen voor Jeroen, bijvoorbeeld door lege flessen met statiegeld te doneren. 

Jeroen schreef het boek Kasper, Achtbaan op losse schroeven en zijn sponsorloop is via Instagram te volgen via @sponsorloper. Doneren kan via www.maximaalinactie.nl/fundraisers/sponsorloper/donors