Jelmar en Timo organiseren samen met OBS Het Slingertouw Kika Korte Broek Actie

Algemeen
Korte Broek Actie voor Kika
Korte Broek Actie voor Kika Eigen foto

HEERENVEEN - Sinds begin 2023 staat de wereld van Jelmar (11) en zijn familie op de kop. In februari 2023 werd bij hem een hersentumor geconstateerd. 

Hij volgt momenteel een intensief behandeltraject in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, waar hij en zijn familie dagelijks worden geconfronteerd met de uitdagingen van deze nare ziekte. Samen met OBS Het Slingertouw in Heerenveen komen Jelmar en broertje Timo (8) in actie!

Om aandacht te vragen voor kinderkanker en fondsen te werven voor noodzakelijk onderzoek, lanceert Jelmar samen met zijn broertje Timo en OBS Het Slingertouw de ‘KiKa Korte Broek Actie’. Naast dat Jelmar al weefselmateriaal doneert, zal hij samen met zijn broertje en hun klassen in korte broek lopen. Ook de leerkrachten zullen de bloten benen laten zien.

Trek van 18 t/m 22 december je korte broek aan voor kinderen met kanker!

Jelmar en zijn broertje Timo zullen samen met hun klasgenoten van OBS Het Slingertouw gedurende deze dagen in een korte broek naar school gaan om de aandacht te vestigen op het belang van kinderkanker-onderzoek. De ongebruikelijke keuze voor een korte broek in de winter dient als symbool voor de moed en vastberadenheid van kinderen zoals Jelmar. 

In Nederland krijgen bijna 600 kinderen jaarlijks de diagnose kanker. 1 op de 5 kinderen overleeft dit niet.

OBS Het Slingertouw roept daarom op tot steun voor de actie. Door het dragen van een korte broek en het doneren via de speciale actiewebsite https://www.kikakortebroek.nl/obs-het-slingertouw, kunnen mensen bijdragen aan het vergroten van de kennis en behandelmogelijkheden voor kinderen met kanker. 

‘Steun jij onze actie? Trek je korte broek aan en doneer via www.kikakortebroek.nl/obs-het-slingertouw, ‘

roepen Jelmar en Timo op, in de hoop op een massale deelname aan de KiKa Korte Broek Actie. Er is tot nu toe al meer dan € 3.200, - gedoneerd, maar dat moet natuurlijk veel meer worden. De klasgenoten hebben inmiddels het Jeugd Journaal benaderd om media aandacht te vragen voor deze actieweek.

Samen kunnen we het verschil maken en de weg vrijmaken voor een hoopvolle toekomst voor kinderen die getroffen zijn door deze ingrijpende ziekte.