Burgemeester Avine Fokkens: ,,AZ supporters voorlopig niet welkom in Heerenveen”

Sport
Supporters AZ gooien vuurwerk op het veld.
Supporters AZ gooien vuurwerk op het veld. Foto: Ingezonden

Burgemeester Avine Fokkens roept de Tweede Kamer op om burgemeesters meer bevoegdheid te geven zodat ze harder kunnen optreden tegen voetbalgeweld. 

Afgelopen weekend liep het opnieuw uit de hand, toen supporters van AZ vuurwerk op het veld gooiden van het Abe Lenstra Stadion. Naar aanleiding van de ongeregeldheden zijn supporters van AZ voorlopig niet meer welkom bij sc Heerenveen, zegt Fokkens tegen Omrop Fryslân.  

De burgemeester was aanwezig bij de wedstrijd toen er vuurwerk vanuit het uitvak gegooid werd. “Het is schandalig dat dit soort dingen keer op keer gebeuren en dat een heel kleine club mensen het elke keer weet te verpesten voor het grote publiek.”

Eerder incident

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ had de burgemeester al maatregelen genomen. “Wij hebben in Heerenveen een uitvak met plaats voor 1.200 supporters. In dit geval met AZ hadden we het al teruggebracht naar 350, vanwege het feit dat ze zich de vorige keer al misdragen. Wat mij betreft is het de volgende keer met AZ heel duidelijk: nul supporters.”