Prikkelarme voorstelling ‘Allinnich Anna’ komt naar het Posthuis Theater

Cultuur en uitgaan
Prikkelarme voorstelling ‘Allinnich Anna’ komt naar het Posthuis Theater
Prikkelarme voorstelling ‘Allinnich Anna’ komt naar het Posthuis Theater Foto: Lutske Veenstra

HEERENVEEN - Na een succesvol prikkelarm moment tijdens het Sinterklaas Hotel, staat er op 16 februari een prikkelarme voorstelling genaamd ‘Allinnich Anna’ in het Posthuis Theater. 

Speciaal voor deze voorstelling zijn er dan ook 8 prikkelarme kaarten beschikbaar zodat iedereen het verhaal van Anna kan beleven.

De voorstelling, geschreven door Tet Rozendal, bekend van onder andere de productie Mata Hari, vertelt het verhaal van Anna. Deze muzikale, tragikomische, Friestalige theatervoorstelling neemt het publiek mee in Anna’s wereld. Met een ijzersterk lichaam en een hart vol liefde verzorgt ze zieke dieren in haar dierenopvang. Echter, na een herseninfarct is Anna plotseling tot niets meer in staat. Haar opvangdieren zijn elders ondergebracht, en Anna klampt zich met haar vingertoppen vast aan het leven. Bijgestaan door haar liefste hond Jakobus en dierenarts Klaas, die worstelt met zijn verwachtingen van liefde, weet Anna onbewust veel los te maken bij Klaas.

Tet Rozendal, die zelf traumatisch hersenletsel opliep in 2017, heeft met ‘Allinnich Anna’ een indrukwekkende voorstelling gecreëerd. “Ik bin hiel bliid dat we mei dizze foarstelling prikkelearme tagonklikens yn in oantal doarpshûzen en teaters yn Fryslân mooglik meitsje. Ek mei de ynhâld fan de foarstelling hâlde we rekken mei prikkelferwurking. Net dat it in saaie boel wurdt, mar der binne gjin lampen dy’t dy bot yn de eagen skine, gjin dingen troch elkoar hinne mei muzyk en dialogen. Dat helpt om it ferhaal goed te folgjen. Allinne al yn Fryslân libje sa’n 25.000 minsken mei de gefolgen fan net oanberne harsenletsel. It is in foarstelling foar elkenien, foar minsken dy’t neat fan harsenletsel ofwitte en gewoan in moaie foarstelling sjen wolle as ek foar minsken dy’t der alle dagen mei te krijen ha.” aldus Rozendal.

Naast de voorstelling zelf wordt er door kunstenares Geartsje van der Zee een meereizend belevingskunstwerk ontwikkeld voor de foyers van de speellocaties. Van der Zee, die zelf een soortgelijk hersentrauma opliep in haar atelier, wil op deze manier meer begrip creëren rondom de beperkende gevolgen van overprikkeling.

Om de voorstelling voor iedereen toegankelijk te maken, worden er 8 prikkelarme kaarten aangeboden. Bij aanschaf van deze kaarten betreed je via een aparte ingang en word je direct naar een prikkelarme ruimte geleid. Hier staat er een drankje voor je klaar. Tijdens de voorstelling bevind je je aan het gangpad op het balkon. Mocht de prikkelarme omgeving niet voldoende zijn, dan is er altijd de mogelijkheid om het balkon te verlaten en terug te keren naar de speciaal ingerichte prikkelarme ruimte op dezelfde verdieping.

Wil je een prikkelarme kaart reserveren? Neem dan contact op met onze kassa via receptie@posthuistheater.nl of bel 0513-619494. De kaarten zijn niet via de website beschikbaar.