Aftrap van het project Scoor een Boek op IKC Sint Jozef

Algemeen
Aftrap van het project Scoor een Boek op IKC Sint Jozef
Aftrap van het project Scoor een Boek op IKC Sint Jozef Foto: sc Heerenveen

HEERENVEEN - Dinsdagochtend schoot sc Heerenveen-mascotte Heero een grote stapel boeken om op IKC Sint Jozef in Heerenveen. Het was de officiële aftrap van het project Scoor een Boek.

 In samenwerking met hoofdsponsor Ausnutria, de Friese bibliotheken, Fers, de scholen en GGD Fryslân wordt dit leesproject georganiseerd om het plezier in lezen bij kinderen te vergroten. Ruim vijftienhonderd kinderen in Friesland doen mee. 

Scoor een Boek richt zich op de groepen 5 en 6 van de basisschool. Het maatschappelijke project zet de kracht van voetbal in voor het stimuleren van leesmotivatie en leesplezier bij leerlingen én gezinnen. In het hele land werken bibliotheken samen met Eredivisieclubs om kinderen aan het lezen te krijgen. Dit jaar wil het project twee vliegen in één klap slaan: er wordt niet alleen gestimuleerd om meer te lezen, maar ook om meer groente te eten.

De officiële aftrap vond plaats op de basisschool in Heerenveen, maar het einde zal in het Abe Lenstra stadion zijn. Alle deelnemers zijn namelijk welkom bij de thuiswedstrijd tegen Vitesse, op zondag 12 mei. Een van de klassen krijgt zelfs een VIP-arrangement, waarbij de kinderen opgehaald zullen worden met de spelersbus van sc Heerenveen en het duel vanuit een skybox bekijken.

Bron: sc Heerenveen