Project ‘Mei-inoar lêze’ van start in Pop-up Heerenveen

Algemeen
Pop-up Heerenveen
Pop-up Heerenveen Eigen foto

HEERENVEEN - Samen genieten van verhalen verrijkt het leven. Daarom is het project ‘Mei-inoar lêze’ (samen lezen) gestart in bibliotheken, boekhandels en op andere locaties in heel Fryslân.

‘Mei-inoar lêze’ is geen klassieke leesclub of boekenclub. Iedereen kan meedoen en voorbereiding of voorkennis is niet nodig. De teksten worden ter plekke uitgedeeld en hardop voorgelezen. De groep stemt af in welke taal er gelezen en gesproken wordt. Wie wil, kan reageren op de teksten. Wat zeggen de woorden? Wat doen ze met je? Raakt de tekst je? Herken je iets?

Bij ‘Mei-inoar lêze’ draait het steeds om de verbinding tussen literatuur en het dagelijks leven. Herinneringen, associaties, emoties en gedachten zorgen voor mooie gesprekken. ‘Mei-inoar lêze’ is een gratis activiteit. Aanmelden is niet nodig. De koffie en thee staan klaar. ‘Mei-inoar lêze’ is een activiteit van Leeuwarden City of Literature, de Culturele Apotheek en Bibliotheken Mar en Fean.

De activiteit vindt plaats in de Pop-Up aan de Sieversstraat 15 in Heerenveen. De data zijn 26 februari, 11 maart, 25 maart, 8 april, 22 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni en 24 juni, van 10.30 tot 11.30. Voor meer informatie kun je terecht bij de Bibliotheek of mail naar M.Jissink@bmf.nl