Burgemeester sluit hennepschuur in Oudehorne voor twee maanden

Algemeen
Archieffoto
Archieffoto

OUDEHORNE - Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft een schuur aan de Schoterlandseweg in Oudehorne laten sluiten. In deze schuur werd eerder dit jaar een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen.

De politie ontmantelde op 16 februari van dit jaar een hennepplantage van 1236 planten. De schuur is op 15 maart 2023 voor twee maanden gesloten, conform het gemeentelijke beleid bij een eerste, maar ernstige, overtreding (Damoclesbeleid).

Weet wat je doet!

Bij het aantreffen van een plantage in een pand is de eigenaar altijd verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Ook als je dit verhuurt en je nergens vanaf wist.

Het ‘criminele’ pand wordt voor een bepaalde periode gesloten. Daarnaast kan de netwerkbeheerder aangifte doen vanwege diefstal van elektriciteit. Ook de ruimkosten voor een kwekerij komen terecht bij de eigenaar/verhuurder.

Bovendien is er meer risico op brand door het verkeerd aansluiten van de extra elektriciteitsaansluiting en overbelasting van de bedrading. Of zijn er giftige en explosieve chemicaliën opgeslagen voor het produceren van drugs.

Meld je vermoedens

Zie je iets gebeuren in je buurt waaraan je twijfelt of wat je echt niet vertrouwt? Neem dan contact op met team Veiligheid van de gemeente via 14 0513 of bel de politie via 0900 – 8844 (lokaal tarief).

Anoniem melden kan ook via 0800-7000 www.meldmisdaadanoniem.nl