Wandeling langs Fok en Herenwal met gids Henk Kok

HEERENVEEN - De stichting Werkgroep Oud-Heerenveen organiseert op zaterdag 3 oktober een wandeling langs Fok en Herenwal met aansluitend een bezichtiging van het pand van Kuiper Verzekeringen aan de Herenwal.

Gids Henk Kok vertelt u over de historische panden aan de Fok, welke tot 1934 deel uitmaakte van de gemeente Aengwirden, en de Herenwal, tot 1934 behorend tot de gemeente Haskerland. Hij vertelt over de lange geschiedenis van de grensleeuw, die nu staat in het water,  nabij de plek waar de drie voormalige gemeenten, Aengwirden, Haskerland en Schoterland  bij elkaar kwamen.

Dankzij de nieuwe luisterapparatuur waarover de stichting Werkgroep Oud-Heerenveen beschikt,  kan het verhaa van de gids goed worden gevolgd, met inachtneming van de coronaregels.

De wandeling begint om 11.00 uur. De verzamelplaats is tegenover het Posthuis in het Amelius van Oenemapark. De rondleiding duurt anderhalf tot twee uur.

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 2 oktober 12.00 uur bij de balie van Museum Heerenveen aan de Minckelersstraat 11, via e-mail aan balie@heerenveenmuseum.nl of telefonisch 0513-625555. Meer informatie over deze en andere activiteiten van de werkgroep kan worden gevonden op de website www.werkgroepoudheerenveen.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden