Vermilion Energy steunt Hospice Heerenveen met 10.000 euro.

HEERENVEEN - VPTZ Julia Jan Wouters Hospice heeft een bijdrage van 10.000 euro ontvangen van Vermilion Energy.

Hiermee zijn ze weer een sponsor rijker en komt het startsein voor de verbouwing van het nieuwe Hospice in Heerenveen heel dichtbij.

Vermilion steekt energie in haar omgeving

Vermilion Energy draagt als verantwoordelijk energieproducent graag positief bij in de omgeving waarin ze actief is. Dit doen ze met verschillende programma’s en initiatieven. Met het Omgevingsfonds helpen ze de energietransitie te versnellen op lokaal niveau. In Heerenveen ondersteunen zij daarom graag het nieuwe Hospice als non-profit organisatie die daar de gemeenschap verrijkt. De Hospice heeft als doelstelling om de duurzaamste Hospice van Nederland te worden door het plaatsen van 174 zonnepanelen, 2 warmtepompen, vloer- en dakisolatie en het gebruik van Ledverlichting. Verder zal de overtollige stroomproductie aan Tjongerschans, het ziekenhuis in Heerenveen geleverd worden.

Otto Hoekstra, voorzitter VPTZ Julia Jan Wouters. ‘Voor deze financiële bijdrage zijn wij Vermilion Energy erg dankbaar. De verbouwing van het nieuwe hospice is nu bijna een feit dankzij dit soort substantiële bijdragen. Het project nieuw Hospice Heerenveen is een mooi voorbeeld van ‘mienskip en mienskipssin’. Mooi om te zien hoe het mensen samenbrengt, hen laat samenwerken, hen voorziet van positieve energie en het de band binnen de lokale en regionale samenleving versterkt.

De laatste financiële lootjes

Hospice Heerenveen heeft in 2020 de mogelijkheid gekregen het voormalig monumentaal schoolpand te verwerven aan de Van Helomalaan als nieuwe locatie. Dit schoolpand moet echter compleet verbouwd, gemoderniseerd en verduurzaamd worden, met als resultaat een ruimer en toekomstbestendig Hospice voor Heerenveen en omstreken. Na de verbouwing zijn er 4 zorgkamers waarin gasten met een levensverwachting van maximaal 3 maanden optimaal kunnen worden verzorgd.

Voor de aankoop en verbouwing is in 2020 een haalbaarheidsplan met begroting gemaakt. Een tal werkgroepen, allemaal bestaande uit vrijwilligers en een tal betrokken ondernemers, zijn na het maken van plannen nu ook alweer een tijd actief om de begroting samen rond te krijgen middels giften, donaties, besparingen in geld en natura en sponsormogelijkheden. Er staan nog diverse verzoeken en initiatieven uit en ze hopen binnenkort het startschot te kunnen geven voor de verbouwing.