Sinterklaas komt weer naar Heerenveen

HEERENVEEN - Op zaterdag 13 november komen Sinterklaas en zijn Pietenvrienden weer met de pakjesboot aan in het gezellige centrum van Heerenveen. 

De burgemeester van Heerenveen zal voor de eerste keer vanaf de onlangs gerenoveerde kade aan het Breedpad het gezelschap welkom heten. 

Intocht

Sinterklaas is blij dat hij dit jaar weer naar Heerenveen kan en mag komen. Vanwege de huidige situatie zal de intocht een zogeheten doorstroomevenement zijn. Dit houdt in dat Sinterklaas met zijn Pietenvrienden door het centrum gaan en alleen zullen zwaaien naar alle lieve kinderen, ouders en grootouders. Omdat de intocht vorig jaar niet door kon gaan, hebben de pieten extra veel pepernoten meegenomen om uit te delen. De aankomst is op zaterdag 13 november om 14.00 uur aan de Kade Breedpad in Heerenveen. 

Pepernotenpuzzel

Sinterklaas heeft dit jaar weer een hele leuke pepernotenpuzzel gemaakt voor de kinderen. Met de puzzel zijn mooie prijzen te winnen. De deelnameformulieren voor de puzzel worden uitgedeeld tijdens de intocht. In tien etalages van winkels in het centrum van Heerenveen zijn vanaf 13 november pepernoten verstopt. De naam van de winkel moet achter het bijbehorende nummer worden ingevuld op een deelnameformulier. Op dit formulier staan ook pepernoten waar letters in komen te staan. Die letters vormen samen een woord. Deelnemers kunnen de ingevulde puzzel inleveren bij het Sinterklaas Hotel op 27 en 28 november in het Posthuis Theater. 

Kijk voor meer informatie op de Sint in Heerenveen Facebookpagina facebook.com/SintinHeerenveen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden