Scouting van Maasdijk heeft officieel Scouting Labelterrein van Scouting Nederland

HEERENVEEN - In december 2020 was in de jaarvergadering van de labelterreinen al positief besloten dat Scouting Kampeerterrein Heerenveen vanuit de status 'aspirant labelterrein' zich een volwaardig labelterrein mag noemen. 

Afgelopen zaterdag kwam een zeer kleine afvaardiging van Scouting Labelterreinen naar Heerenveen om corona-proof de vlag en het muurschildje te overhandigen. Het kampeerterrein kan daarmee zichtbaar maken dat ze officieel zijn toegetreden tot de selecte lijst met terreinen die "Kamperen op z'n Scouts" ondersteunt en faciliteert.

Scouting Labelterreinen zijn kampeerterreinen die door Scouts worden beheerd en liggen op de mooiste plekjes in Nederland. Voor Scouts, door Scouts. Scouts kamperen dus op ‘eigen’ terrein. Iets om trots en zuinig op te zijn!  Met deze toetreding bereikt Scouting Labelterreinen landelijke dekking: in elke provincie van Nederland kun je nu op een Scouting Labelterrein je bivak opslaan.    

Het Scouting Labelterrein Heerenveen ligt pal aan de rand van de 400 ha. koninklijke bossen van het Oranjewoud. Het kampeerterrein ligt mooi centraal in Fryslân waardoor het goed bereikbaar is met de auto en openbaar vervoer. Ook zijn er verschillende voorzieningen in de omgeving die je kampervaring nog net wat leuker kunnen maken. Het kampeerterrein is het gehele jaar geopend!  

Het schildje hangt aan de muur, de vlag ligt klaar om te wapperen bij ontvangst van de kampeerders.

Wanneer mogen we jullie verwelkomen?

(Foto's: Rick Zandvoort)