Regio Heerenveen ’n Gouden Plak zoekt nieuw bestuur

HEERENVEEN - Per 1 mei 2021 wordt de rechtsvorm van Regio Heerenveen ’n Gouden Plak aangepast van vereniging naar stichting. 

Dit heeft tot gevolg dat er wijzigingen in het bestuur zullen plaatsvinden – en er vacatures voor nieuwe bestuursleden open staan.

Vanwaar deze wijziging

Sinds 2014 is Heerenveen ’n Gouden Plak actief als regiomarketingorganisatie voor de regio Heerenveen. Als een verbinder en verleider wil Regio Heerenveen ’n Gouden Plak zich inzetten voor de regio samen met onze inwoners, ondernemers en (evenementen)organisaties. Het doel is om er samen voor te zorgen dat de hele regio Heerenveen ’n Gouden Plak is om te wonen, werken, ondernemen en bezoeken.

Sport is daarbij hét unique selling point van de regio. Er vinden grote internationale sportwedstrijden plaats en vele sporthelden trainen dagelijks op het ijs, op de turnvloer of op het voetbalveld in onze regio. De gemeente Heerenveen heeft de ambitie uitgesproken om nieuwe grote (sportieve) evenementen binnen te halen. Het takenpakket van Regio Heerenveen ’n Gouden Plak zal hiervoor worden uitgebreid met een evenementenbureau voor acquisitie, werving en organisatie van dergelijke evenementen. Het evenementenbureau ondersteunt daarnaast alle bestaande evenementenorganisatoren in de regio.

Een nieuw bestuur

Regio Heerenveen ’n Gouden Plak zoekt voor haar bestuur bestuursleden met de volgende profielen:

  • Penningmeester / secretaris
  • (Online) marketing en communicatie
  • Evenementen
  • Algemeen

Het bestuur wordt gevormd door een voorzitter en vier leden. Het bestuur is gericht op samenwerken als een team en heeft gezamenlijk een breed netwerk binnen en buiten de regio Heerenveen. Daarnaast is het bestuur, op basis van haar kennis en ervaring, een klankbord voor de uitvoerende organisatie. Stakeholders in de regio blijven middels een Raad van Advies betrokken bij de organisatie. De uitgebreid beschreven functieprofielen voor de bestuursleden zijn hier te lezen. Reageren kan tot 22 maart.