Pinksterkermis in centrum Heerenveen trekt veel publiek

HEERENVEEN - Het was vrijdagavond flink druk op de Pinksterkermis in het centrum van Heerenveen. Vrijdagavond was er een speciale editie van het Kermis Straatfestival. Namelijk een Fright Night editie. Griezelen op de kermis met een aantal schitterende acts.

De kermis kon vrijdagavond opnieuw rekenen op flinke publieke belangstelling. De aanwezige attracties zaten dan ook continu zo goed als vol. 

Het Burgermeester Kuperusplein in het centrum van Heerenveen is weer zes dagen lang een pretpark voor jong en oud. Ook dit jaar zijn er weer diverse evenementen op de Pinksterkermis. 

Op onze Facebookpagina kun je meer foto's van de eerste dag Pinksterkermis vinden!

Ook de komende dagen zijn er verschillende activiteiten op de kermis.

Prikkelarme Kermis

Zaterdag 4 juni van 11:00 tot 13:00

Knipperde verlichting, harde muziek en snelle attracties. Voor de één een must en plezier en de ander een ergernis. Maar er zijn ook mensen die zo enorm graag naar een kermis willen maar niet kunnen. Dit omdat zij een beperking hebben, zo kan je denken aan Adhd/Add , autisme, lichamelijke of geestelijke beperking. Maar het kan ook zijn dat je opa of oma graag nog eens naar een kermis wil gaan , of je kan zelf niet goed tegen de harde muziek. Daarom is er ook dit jaar weer een prikkelarme kermis.

De naam zegt het eigenlijk al, bij de Prikkelarme Kermis proberen de kermisexploitanten de prikkels weg te nemen. De muziek staat uit of eventueel zacht, daarnaast is de verlichting uit waar dit mogelijk is. Ook de snelheid van de attracties worden speciaal voor deze doelgroep aangepast. De snelheid gaat naar een lager niveau.  Kortom perfect om alsnog kermis te kunnen vieren ! Ook als u gewoon eens rustig over de kermis heen wilt lopen. De toegang voor de Prikkelarme Kermis is voor iedereen toegankelijk !

Familiedag met een optreden van Sieneke

Zondag 5 juni

Familiedag op de grootste kermis van Friesland. Speciale aanbiedingen hangen hiervoor bij de kassa's. In de middag wordt er een optreden gegeven niemand minder dan Sieneke! Vanaf 15:30 zal zij komen optreden.

Opa en Omadag

Maandag 6 juni

Kom met Opa en Oma op 2e Pinksterdag naar de kermis in Heerenveen. Speciale aanbiedingen hangen bij de kassa's van de attracties.