Leerlingen Bornego maken bijzonder jaarboek

HEERENVEEN - Hoe rond je dit schooljaar toch nog leuk en goed af? Op het Bornego College bedachten ze voor alle eerste- en tweedeklassers een bijzondere opdracht: maak een eigen jaarboek.

Het boek is bedoeld om de leerlingen te laten nadenken over het afgelopen schooljaar.

 De leerlingen hebben een weeklang aan de opdracht gewerkt. Het jaarboek bestaat uit zes verschillende onderdelen. Zo staat er een interview in met een opa en oma over hun schooltijd en is er een creatieve opdracht waarbij ze bijvoorbeeld zelf een gedicht hebben gemaakt. Daarnaast is ook de oproep van premier Rutte verwerkt in de opdracht. Hij riep jongeren op om met constructieve ideeën te komen voor de coronasamenleving.

 

Tweedeklasser Sanja was vorige week donderdag druk bezig met het maken van een puzzel. “Dit vind ik de creatieve opdracht het leukste onderdeel,” vertelt ze. Klasgenoot Benjamin vindt het jaarboek een grote opdracht. “Het is veel werk, maar ik begrijp het wel.”

 

Interactie tussen generaties

Door het jaarboek kunnen de leerlingen terugkijken op het afgelopen schooljaar. Tevens wordt het jaarboek gebruikt bij het eindgesprek met de coach en is het de bedoeling dat ze door middel van het jaarboek het gesprek aangaan met bijvoorbeeld hun ouders, pake of beppe. Zo ontstaat er interactie tussen de generaties is het idee. Als de coronamaatregelen het toestaan zullen ook enkele jaarboeken worden verspreid binnen verzorgingstehuizen in de regio.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden