Kinderboekenweek in Bibliotheken Mar en Fean

HEERENVEEN -Tijdens de Kinderboekenweek, die plaatsvindt van 30 september tot en met 10 oktober, organiseert Bibliotheken Mar en Fean verschillende activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. 

Dit jaar is het thema geschiedenis. Onder het motto En toen? kunnen kinderen terug in de tijd met workshops, een voorstelling en een zelf samengestelde fototentoonstelling.

In de Bibliotheken van Heerenveen, Akkrum en Jubbega wordt Het Zwaard van Grûtte Pier georganiseerd. Op 30 september (in Heerenveen en Akkrum) en op 2 oktober (in Jubbega) maken kinderen van 4 tot 6 jaar zelf het zwaard van deze grote Friese held. Hierbij maken ze gebruik van Makedo; heel handig plastic gereedschap waarmee je karton kan zagen en in elkaar kan schroeven.

Op 3 oktober maken kinderen in Bibliotheek Heerenveen in de Break-in-Box kennis met een overval op Crackstate. Ze krijgen puzzels om de codes van sloten te kraken en breken zo steeds verder de doos in. Na het kraken van het laatste slot wacht de kinderen een speciale verrassing!

Op 7 oktober kunnen kinderen tot 8 jaar een Reis door de Tijd maken door mee te doen aan verschillende activiteiten verzorgd door studenten van het Friesland College. Er wordt voorgelezen en daarna geknutseld en (oud-Hollandse) spelletjes gespeeld.

Gedurende de Kinderboekenweek kunnen kinderen zelf meewerken aan de fototentoonstelling En Toen? Alles thuis heeft een verhaal en een eigen geschiedenis. Kinderen mogen een (oud) voorwerp mee naar de bibliotheek nemen en gaan er mee op de foto voor een green screen. De foto’s krijgen een exclusieve plek in de tentoonstelling die iedere bezoeker van de bieb kan bekijken.

Met de voorstelling Inkipinki: Noortje en de Tijdmachine, op 14 oktober, krijgen kinderen een kijkje  in het leven van zo’n 100 jaar geleden.

Ook kunnen kinderen terug in de tijd met het doe-boekje ‘Tijdreizen’ en een stickerspeurtocht. Het boekje is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Alles rondom de allerbeste kinderboeken over het thema geschiedenis. Kinderen kunnen dit doe-boekje ophalen in een van onze vestigingen. Hierin kunnen ze aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar-vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen naar aanleiding van het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden