K.R. Poststraat vanaf vrijdagavond afgesloten vanwege werkzaamheden Heerenveen Beter Bereikbaar

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN Aannemer BAM Infra gaat vrijdag van start met de werkzaamheden aan de op- en afritten bij Heerenveen Centrum en de K.R. Poststraat.

In 2020 wordt voornamelijk gewerkt aan de westzijde (centrum) van de A32 en in 2021 aan de oostzijde (het Meer/De Knipe). Eind 2021 zijn de werkzaamheden van deze eerste fase van het project afgerond.

K.R. Poststraat afgesloten van 17 juli t/m 27 juli

Op vrijdagavond 17 juli wordt een belangrijk deel van de K.R. Poststraat afgesloten voor autoverkeer in beide richtingen. Het gaat om het deel met de kantoren aan beide zijden, tussen de Weinmakker en de Zonnebloemstraat. Deze afsluiting duurt tot maandagochtend 27 juli en is nodig om een extra rijstrook in de richting van het centrum aan te leggen. Daarnaast wordt het asfalt in beide richtingen vervangen. De afsluiting geldt niet voor de lijnbussen van Arriva. Ook hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance) kunnen passeren. Het verkeer van en naar het centrum wordt omgeleid. Gele borden geven ter plaatse de omleidingsroutes aan.

Tijdens de werkzaamheden zijn de kantoren en de parkeerterreinen (aan de zuidzijde) niet bereikbaar per auto. Parkeren kan op het parkeerterrein Plein Noord, ten noorden van de K.R. Poststraat. Vanwege de werkzaamheden is het advies om dit parkeerterrein te bereiken via de afrit A7 Heerenveen-West en de Weinmakker.

 

Vlot & Veilig de A32 op en af

Het Project Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken, worden de op- en afritten van de A32 en de wegen naar de op- en afritten (K.R. Poststraat en Oranje Nassaulaan) verbeterd. Gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat hebben hiervoor samen met bewoners een plan bedacht. Tijdens de werkzaamheden gaan omwonenden en het verkeer hinder ervaren. Hierover worden bewoners en weggebruikers vroegtijdig geïnformeerd.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden