Hoopvolle vlag van Dani gehesen bij Covidhuis

HEERENVEEN - Op woensdag 24 maart is het Covidhuis van Meriant alweer één jaar geopend voor de zorg van Covid-19 patiënten uit de regio.

De medewerkers bereiden zich momenteel voor op de derde golf, maar staan tegelijkertijd ook even stil bij het éénjarig bestaan. Dit wordt onder meer gedaan met het hijsen van een speciale vlag door maker Dani Lalbiharie, wethouder Jelle Zoetendal en medewerkers van het Covidhuis. Dani maakte het ontwerp van deze vlag voor een challenge van Ateliers Majeur.

De medewerkers van het Covidhuis kozen zelf de vlag van Dani uit. Bianca Rooks vertelt: “Ik zag de vlaggen in de krant en vond deze vlag een mooie opsteker voor mijn collega’s die al een jaar lang hard werken. Het is natuurlijk een twijfelachtige eer dat we alweer een jaar open moeten zijn. Gelukkig gaan er ook vandaag weer mensen naar huis die genezen zijn.”

De trotse maker, Dani Lalbiharie, is 10 jaar oud en gaat naar de St. Jozefschool in Heerenveen. Hij wist al snel dat hij met zijn ontwerp samen een vuist tegen corona wilde maken. Omdat, naast corona, ook Black Lives Matter veel in het nieuws was afgelopen jaar wilde hij er juist bewust een veelkleurige vuist van maken. Want zegt hij: “All lives matter!” De gele coronazon staat voor het verdriet omdat we niet bij elkaar kunnen zijn. Maar als we volhouden en samen een vuist maken, komt het allemaal goed volgens Dani. “Samen kunnen we corona verslaan. Hou vol!”

In de voorjaarsvakantie zijn alle kinderen, jongeren en kunstenaars uit de gemeente uitgedaagd om een vlag te ontwerpen die inwoners een lach op het gezicht zou bezorgen én hoopvol zou zijn in deze tijden. De jury koos de ontwerpen van zes kinderen en drie kunstenaars uit om op vlaggen te laten bedrukken. Inmiddels zijn de vlaggen klaar en kunnen alle inwoners een vlag naar keuze, tegen vrijwillige bijdrage, afhalen bij De Rinkelbom, Zwanedrift 2 in Heerenveen. Dit kan dagelijks tussen tien en zes uur.