FOTO'S / Primus en De Basis getrouwd, familienaam Ambion

OUDEHASKE - Vrijdagochtend werd met een fusiefeest officieel uit het samengaan van Onderwijsgroep Primus en Stichting Primair Openbaar Onderwijs  De Basis stichting Ambion gesmeed. Eén stichting voor openbaar onderwijs, waarbinnen vierentwintig basisscholen in de gemeenten De Fryske Marren en Heerenveen zijn samengebracht.

In Oudehaske werd bij OBS It Haskeplak, dat op de scheidslijn van beide gemeenten ligt, om dat te onderstrepen de Ambion-vlag in top gehesen. Dat gebeurde door wethouders Luciënne Boelsma van De Fryske Marren en Jelle Zoetendal namens de gemeente Heerenveen.

Voorafgaand aan het vlagmoment, vertelde Ingrid Janssen aan de kinderen waarom de scholen samen zijn gegaan. Volgens de voorzitter van het College van Bestuur was de verloving tussen Primus en De Basis zo goed bevallen, dat ze besloten te trouwen en daarmee één grote Ambion familie te worden.  

Voor de leerlingen van alle Ambion scholen was er een feestelijk sport- en spelprogramma. 's Middags genoten de onderwijsteams van een smakelijke lunch. Ook was er nog een bijeenkomst voor de medewerkers op het voetbalveld van Oudehaske.

Samen, verbinden, vertrouwen. Van verlofen, naar trouwen, 1 familie. Primus en De Basis. Ambitie in onderwijs. Nelson. Educatie is het krachtigste muddel om de wereld te veranderen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden