Fiets naar je Werk Dag verplaatst naar 24 september

HEERENVEEN - Op 24 september 2020 vindt de veertiende Fiets naar je Werk Dag plaats. Door het vele thuiswerken op dit moment is de verwachting dat het aantal deelnemers in 2020 lager zal uitvallen.

Toch vindt de organisatie en initiatiefnemer NFP Groep uit Heerenveen het juist in deze tijd belangrijk om de Fiets naar je Werk Dag door te laten gaan. De dag is daarom niet geannuleerd maar verplaatst. De Fiets naar je Werk Dag moet een simpele stimulans zijn om de fiets naar het werk te pakken. Juist nu geniet fietsen als onderdeel van een gezonde leefstijl en als veilig vervoersmiddel steeds meer aandacht van werkgevers en overheden. De Fiets naar je Werk Dag moet werknemers het figuurlijke duwtje in de rug geven om de auto of het OV wat vaker te laten voor wat het is. 

Vorig jaar mei meldden zich landelijk meer dan twintigduizend deelnemers officieel aan om naar het werk te fietsen. Werkgevers, politiek en overheden omarmden tegelijkertijd massaal het evenement. Dit jaar krijgen werkgevers en fietsers het advies zich te houden aan de RIVM richtlijnen. Dat betekent bijvoorbeeld geen massale ontvangsten.

Ervaring leert dat werkgevers veel waarde hechten aan deelname. Bewegen is namelijk cruciaal om gezond oud(er) te worden. Te beginnen met iedere dag minimaal een half uur bewegen. Fietsen naar het werk is in dit verhaal een simpele oplossing, die gemakkelijk in het dagelijkse schema van veel medewerkers zou moeten passen. Dat is ook gelijk het doel van de Fiets naar je Werk Dag. Het evenement wil mensen in beweging krijgen. Voor hun eigen gezondheid en daarmee die van de werkgever. Fittere werknemers zitten veelal lekkerder in hun vel, zijn blijer en dragen zo bij aan een beter arbeidsklimaat. Daarnaast is fietsen vanzelfsprekend goed voor het milieu en draagt het in toenemende mate bij aan file- en parkeerproblematiek.

 

Voor het tweede jaar kunnen deelnemers met hun fietsrit ook de Stichting Cycling out of Poverty (CooP-Africa) steunen. Bij aanmelding voor de Fiets naar je Werk Dag wordt automatisch uitgerekend hoeveel de fietser die dag gemiddeld bespaart op zijn of haar autokosten. Deze besparing kan de fietser vervolgens doneren. Cycling out of Poverty is een Nederlandse stichting die met hun project Bike4Work gezondheidsvrijwilligers en kleine ondernemers in Kenia en Oeganda van fietsen voorziet. Zo krijgen zij een betere toegang tot basisbehoeften en -diensten zoals onderwijs, gezondheidszorg, werk en inkomen. Een fiets maakt in deze omgeving zo duidelijk het verschil in levenstandaard.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden