Danny Brouwer wint onmogelijke race en kwalificeert zich voor prestigieuze Derby

Foto: Trotr media

OUDESCHOOT - Beginnend paardentrainer Danny Brouwer (24) uit Oudeschoot liet zich gisteren op het historische Duindigt flink gelden. 

Op de baan in het mondaine Wassenaar waren gisteren de felbegeerde startbewijzen te verdienen voor de prestigieuze Derby die op zondag 25 september aanstaande wordt verreden.

Danny Brouwer beleeft een geweldige start van zijn trainerscarrière die hij begin dit jaar begon in Oudeschoot. Op de locatie aan de Schoterlandseweg waar ooit recordkampioen Tjitse Smeding zijn paarden huisvestte, timmert hij hard aan de weg.

Vertrouwen

Voor een beginnend trainer staan de eigenaren van de kostbare viervoeters doorgaans niet in de rij. Zij vertrouwen hun paarden liever toe aan de gevestigde namen. Het lijkt erop dat Danny Brouwer dat patroon weet te doorbreken. Steeds meer paardenliefhebbers kiezen voor de jonge trainer die geweldig presteert in binnen- en buitenland. Niet uit liefdadigheid overigens, de eigenaren willen winnen en Danny Brouwer doet dat als geen ander. Zo won hij afgelopen week in het Franse Dieppe een prachtige race en was hij in datzelfde weekend succesvol in Wolvega.

Derby

De derby voor driejarige paarden is sinds mensenheugenis de belangrijkste race van het jaar. Dé klassieker. Ieder jaar kijkt iedereen vol verwachting uit naar deze krachtmeting tussen de 16 beste driejarige paarden van Nederland. Normaliter zijn het de ervaren trainers en rijders die het deelnemersveld vullen. Zij hebben de meeste paarden onder hun hoede en dus ook de grootste kans om zich te kwalificeren voor de Derby finale.

Gisteren kwalificeerde Danny Brouwer zich tot ieders verrassing ook voor de finale met de merrie Miss Lynx, het paard van Hans Salverda uit het Drentse Zorgvlied. Tegen alle voorspellingen in want hij stond met 105 tegen 1 (!) genoteerd, won Brouwer met Miss Lynx de race over 2.000 meter.

Het leverde naast een startticket voor de finale ook een geldprijs van € 2.500 op. Of Brouwer opnieuw kan pieken met Miss Lynx zal op zondag 25 september op Derby dag moeten blijken in een alles of niets race op weg naar eeuwige roem