Burgemeester Tjeerd van der Zwan niet te spreken over coronademonstratie op het Gemeenteplein

HEERENVEEN - Burgemeester Tjeerd van der Zwan laat zondagochtend aan Omrop Fryslan weten dat hij niet te spreken is over de coronademonstratie afgelopen zaterdag in Heerenveen. 

"Hier kan ik met mijn verstand niet bij", zei Van der Zwan over de mensen die zaterdagavond demonstreerden tegen de lockdown op het Gemeenteplein. "We zitten in de hoogste risicofase, met 60 coronadoden per dag en meer dan tienduizend besmettingen. Iedereen wordt gevraagd zich te gedragen om het virus in te dammen en dat mensen daar dan zo gevolg aan geven is natuurlijk waardeloos."

Er was geen toestemming gevraagd voor de bijeenkomst, maar de politie liet het eerst toe. Burgemeester Van der Zwan is zelf ook wezen kijken. "Coronaproof demonsteren mag in overleg, maar dit was niet aangekondigd. Dit was geen demonstratie, meer een illegaal evenement, met een biertje erbij en vuurwerk. Mensen hielden zeker geen anderhalve meter afstand. Dit kan echt niet."

De demonstratie was niet aangekondigd, wel had de gemeenten wat pamfletten gezien. Er was ook geen organisatie die ze konden aanspreken. "We hebben meteen gezegd tegen de mensen dat ze zich moesten verwijderen omdat ze geen afstand hielden." Die ruimte werd de mensen gegeven. "Binnen een dik uur was het afgelopen."

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden