Benefytstocht haalt 15.000 euro op voor De Skulp

HEERENVEEN - De Benefytstocht vloog zaterdag door Fryslân: een speciale fietstocht waarmee geld op wordt gehaald voor De Skulp. 

Deze organisatie steunt mensen die met kanker te maken hebben. Het startschot is zaterdagochtend gegeven door burgemeester Tjeerd, die zelf ook meefietst in het peloton.

De Skulp is een centrum voor leven met kanker en wil een laagdrempelige ontmoetingsplek zijn voor mensen, die zelf of in hun naaste omgeving te maken hebben (gehad) met kanker. Dit doet ze voor alle inwoners in Friesland door het geven van ondersteuning en informatie, maar ook door het organiseren van diverse activiteiten op diverse plekken in de provincie. De Skulp heeft vier SkulpCafés in Friesland: Heerenveen, Drachten, Sneek en hoopt na de zomer ook een SkulpCafé in Leeuwarden te openen. Om hun werk te kunnen blijven doen zijn ze afhankelijk van sponsoren en donateurs. 

Om half vijf kwam de Benefytstocht onder politiebegeleiding aan bij Crackstate. Hier stonden de massagebanken al klaar voor de deelnemers die dit nodig hadden. Met inzet van de deelnemers aan de Benefytstocht  en zoveel mogelijk sponsoring bleek al snel dat er 15.000 euro opgehaald is voor De Skulp. Voorzitter Froukje Nijholt gaf namens De Skulp aan erg blij te zijn met de opbrengst. Wethouder Jelle Zoetendal gaf namens de gemeente een cheque van 500 euro.  
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden