Vrouwen sc Heerenveen verliezen van Feyenoord

Sport
Chantal Schouwstra in duel voor de bal
Chantal Schouwstra in duel voor de bal Foto: RicardoVeenMedia

HEERENVEEN - In het Abe Lenstra Stadion bleek het vrouwenelftal van Feyenoord te sterk voor de vrouwen van sc Heerenveen, de Rotterdamse wisten te winnen met 0-2.

Aan de kansen lag het niet. Al snel na het begin van de eerste helft ging het gelijk op tussen beide teams. Toch was het Ella van Kerkhoven die Feyenoord binnen enkele minuten op 0-1 wist te zetten. Vlak voor rust was het Esmee de Graaf die de voorsprong verdubbelde. Kansen waren er namen sc Heerenveen onder andere voor Janneke Ennema en Lyanne Iedema, maar zij kregen de bal niet voorbij doelvrouw Jacintha Weimar.

De vrouwen van Heerenveen staan op de tiende plaats in de competitie. Volgende week spelen ze de laatste wedstrijd van het seizoen, in Alkmaar tegen AZ.