UNIS Flyers wint halve finale Nederlands Kampioenschap in Geleen

Sport
UNIS Flyers viert een overwinning
UNIS Flyers viert een overwinning Foto: RicardoVeenMedia

GELEEN - UNIS Flyers heeft zich woensdagavond langs Snackpoint Eaters Limburg gevochten in de halve finale voor het Nederlands Kampioenschap IJshockey.

De eerste periode wisten de Eaters goed uit de startblokken te komen. Met een goal van Yevgen Fadyevyev kwam de Limburgers na een kleine drie minuten op voorsprong. Na een straf aan de kant van de flyers wisten de Eaters via Ben Duperreault verder uit te lopen naar een 2-0 voorsprong. Frits Doop bracht hoop terug, hij wist snel te antwoorden op de goal van Duperreault en bracht de Flyers naar een 2-1 stand. 

Waar de Eaters in de eerste periode goed begonnen, was het Henri Ruotsalainen die voor de Friesen een razendsnel doelpunt wist te maken. Zo kwam UNIS Flyers na 21 seconden in de tweede periode op gelijke hoogte. Op enkele straffen na werd er in de tweede periode verder niet gescoord.

Met het eind van de derde periode inzicht en kans op verlening was het Jesse Barwell die UNIS Flyers op voorsprong bracht. De voorsprong werd niet uit handen gegeven, de Flyers konden na verschillende resultaten de overwinning in de halve finale vieren. 

Deze winst betekend dat UNIS Flyers door is naar de finale van het Nederlands Kampioenschap in de Uithof, Den Haag. Deze wordt aanstaande zondag om 15:00 uur gespeeld.