Erik Zwanenburg ‘knokt’ voor Stichting Hartekind

Sport
Erik Zwanenburg knokt voor Stichting Hartekind
Erik Zwanenburg knokt voor Stichting Hartekind Eigen foto

HEERENVEEN - Knokken met je Hart biedt een podium waarop Friese ondernemers, managers en directeuren de bokshandschoenen aantrekken voor een hartverwarmend doel. 

Dit unieke business boxing event is een samensmelting van competitie en compassie, waarbij strijdlustige geesten zich verenigen om zowel aandacht te vragen als levensveranderende fondsen te werven voor Stichting Hartekind. Tegelijkertijd zet Knokken met je Hart zich in om de bokssport in Friesland in de schijnwerpers te zetten. Editie 4 zal op 26 April plaatsvinden in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

Heerenvener Erik Zwanenburg is één van de deelnemers. Voor hem is het omarmen van Stichting Hartekind en het deelnemen aan Knokken met je hart ook gelijk de aanleiding voor het volledig beetpakken van een persoonlijke doel.

,,Dat is bewust leven en fysiek maar vooral ook mentaal fit zijn. Het motiveert enorm om voor Stichting Hartekind het beste uit mezelf te halen. Zo help ik het goede doel en tegelijkertijd helpt het goede doel mij. Het is nog maar kort geleden dat ik in aanraking kwam met boksen. In alle eerlijkheid, heeft het mij echt positief versteld doen staan. Het is een hele edele sport waar wederzijds respect de boventoon voert. Wanneer ik iets doe, doe ik het goed. Dus ik ga knokken voor wat ik waard ben, volle bak. Incasseren, uitdelen en overeind blijven met focus op de overwinning. Dat sowieso. Met een flinke dosis gezonde spanning hoor, want poeh, dit is wel even buiten de comfortzone. In de ring kom je er denk ik pas achter hoe diep je echt kunt gaan. Boksen geeft mij mentale kracht, dat wat hartekindjes en hun ouders ook het meest nodig hebben naast specialistische zorg. Door in april de ring in te stappen en tot het uiterste te gaan, knokken we met al deze mensen mee. Dat support jij toch ook?” Zegt Erik Zwanenburg.