Antoinette Rijpma-de Jong lastiggevallen op vlucht naar Salt Lake City

Door: Omrop Fryslân Klaske Sport
Afbeelding
Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

HEERENVEEN - Op de vlucht van Schiphol naar Salt Lake City is schaatsster Antoinette Rijpma-De Jong lastiggevallen. Het voorval gebeurde op 21 januari.

Nederlandse honkballer Darnel Collins is de verdachte. De 19-jarige zou Rijpma-de Jong op de vlucht onzedelijk hebben betast. Meer mensen in het vliegtuig werden door hem lastiggevallen. De ploeg van Rijpma-de Jong bevestigd dit na berichtgeving door De Telegraaf.

“Antoinette zat een rij voor Collins, hij vertoonde al vanaf het begin van de vlucht afwijkend gedrag”, vertelt Jumbo-Visma woordvoerder Robert Prins aan de NOS.Hij zat naast Collins, met een gangpad ertussen. “Harde muziek luisteren en headbangen. Nadat zijn buurman was gaan verzitten heeft het cabinepersoneel gezegd dat hij zich moet gedragen. Daarna is hij naast Antoinette gaan staan in het gangpad en viel hij haar lastig. Toen ik hem maande om te stoppen werd hij boos op mij en gebaarde hij dat hij me naar de keel zou grijpen.”

Collins werd uiteindelijk met tiewraps vastgebonden door vliegtuigpersoneel. De speler van Kansas City Royals is bij aankomst in Salt Lake City door de Amerikaanse justitie gearresteerd. De FBI onderzoekt de zaak verder.

Bron: De Telegraaf/NOS