ONS Sneek blijft bij Jubbega op 1-1 steken

Sport
Selectie ONS Sneek 2023-2024
Selectie ONS Sneek 2023-2024 Foto c.v.v. ONS Sneek

JUBBEGA - De wedstrijd van ONS Sneek in en tegen Jubbega eindigde gisteren in de vroege avond in een 1-1 gelijkspel. Die uitslag stond halverwege al op het scorebord. Nick Kuiper opende namens de thuisclub de score en Joran Swart nam vanaf elf meter de gelijkmaker voor zijn rekening.

Trainer Arnoud Koster begon met Pieter Abe de Jong en Mounir Loolofs als vleugelverdedigers. Geoffrey Eekhog, de vaste rechtsback, nam plaats op de bank, terwijl Nordin Tahboum in tegenstelling tot de oefenwedstrijd tegen VVI nu wel aan de aftrap verscheen. Verder stonden op ’t Heidefjild de vertrouwde namen op het wedstrijdformulier.

Trillend aluminium
Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan een oud-speler, vrijwilliger en supporter van Jubbega bleef het binnen de lijnen aanvankelijk ook vrij stil. Een rollertje werd door ONS-doelman Max Wolfs eenvoudig opgeraapt en bij een schot van de Snekers ontbrak de richting om maar niet te spreken van iedere richting. Na een klein kwartier werd de stilte na een voorzet van Jelle de Graaf en een omhaal van de al genoemde Tahboun echter doorbroken en wel door het geluid van het trillende aluminium.

Behoorlijke mogelijkheid
Dat aluminium stond een Sneker treffer in de weg maar op het kwartier werd de score alsnog geopend. Dat gebeurde echter aan de andere kant, toen Wolfs naa een misser in de Sneker defensie bij een inzet van Nick Kuiper het antwoord schuldig moest blijven. ONS Sneek leek de thuisclub vervolgens snel van repliek te dienen, doch Harmen Boelsma had op het moment suprême het vizier niet goed genoeg afgesteld. Dat gebeurde in een fase, waarin voor beide doelen niet al te veel viel te beleven, al kreeg Ruben Eijzenga na een minuut of dertig en na een prima actie van Tim ten Voorde wek een behoorlijke mogelijkheid om ONS Sneek naast Jubbega te koppen.

Waarde
De anders zo trefzekere spits kopt echter naast. Het bleek slechts uitstel en geen afstel want met de thee in aantocht kreeg ONS Sneek terecht een strafschop en die “pengel” werd door aanvoerder Joran Swart onberispelijk verzilverd (1-1). Diezelfde Swart was een kwartier na rust opnieuw van waarde toen hij de bal nadat Wolfs al was omspeeld, van de doellijn haalde en daarmee zijn ploeg voor een nieuwe achterstand behoedde.

Tempo uit de wedstrijd

Niet veel later bleek de Sneker muur bij een vrije trap van Jubbega meer dan solide. Die free kick werd overigens toegekend na een overtreding van De Graaf die vervolgens samen met Tahbou naar de kant werd gehaald. Geoffrey Eelhof en Lennard Feenstra kwamen in hun plaats en later maakten Stephen Adisi en Arjen Stremler als vervangers van Mounir Loolofs en Pieter Abe de Jong nog hun opwachting. Met het inbrengen van Stremler probeerde Koster aanvallen nog iets te forceren. Veel meer dan een vrije trap leverde dat niet op, ook al omdat de ploeg van trainer Joop Gall steeds vaker het tempo uit de wedstrijd haalde.

Die vrije trap werd door Ten Voorde overigens over geschoten en ook in de resterende minuten kreeg ONS Sneek de bal niet (meer) tussen de palen. Het bleef derhalve bij 1-1 en met die uitslag raakte de Sneker titelkandidaat toch een beetje achterop bij koploper d’Olde Veste ’54. Dat verschil bedraagt nu vier punten, al heeft ONS Sneek nog wel de wedstrijd tegen Broekster Boys tegoed. Dat duel wordt op zaterdag 17 februari afgewerkt, terwijl de oranjehemden komende zaterdag als gastheer van Drachtster Boys optreden.

Jubbega - O.N.S. Sneek 1-1 (1-1)
Doelpunten: 1-0 Nick Kuiper (15.), 1-1 Joran Swart (44,-pen.)
Scheidsrechter: S.G.W. Endeman
Gele kaart: Brent, Wijbenga, Koen Steg (Jubbega), Joran Swart (ONS Sneek)
Opstelling ONS Sneek: Max Wolfs, Pieter Abe de Jong (83. Arjen Stremler), Joran Swart, Glenn Buma, Mounir Loolofs (74. Stephen Adisi), Harmen Boelsma, Giovanni Aronds, Nordin Thaboun (70. Geoffrey Eekhof), Tim ten Voorde, Ruben Eijzenga en Jelle de Graaf (70. Lennard Feenstra) 

Bron: https://pengel.weebly.com