Vrouwen sc Heerenveen knokken zich naar gelijkspel tegen PEC Zwolle

Sport
sc Heerenveen en PEC Zwolle tijdens een eerdere wedstrijd op Skoatterwald
sc Heerenveen en PEC Zwolle tijdens een eerdere wedstrijd op Skoatterwald Foto: RicardoVeenMedia

HEERENVEEN - Gisteren waren de vrouwen van Heerenveen te gast bij PEC Zwolle. De Heerenveense vrouwen wisten zich naar 2-2 te knokken.

Zwolle kwam na één minuut al bijna op voorsprong door Dewi Snippe, maar deze bal werd uit het net gehouden door Jasmijn Resink. Na zes minuten was het alsnog raak voor Zwolle, door een doelpunt van Zoë Zuidberg kwamen zij op 1-0 voorsprong. Na dertig minuten wisten zij de voorsprong verder uit te breiden richting een 2-0 voorsprong via Jasmijn Dijsselhof. Niet veel later in de eerste periode was het Janneke Ennema die Heerenveen weer terug bracht in het spel door de bal in het net van keepster Inge Tijink wist te koppen. 

Aan het begin van de tweede helft was het Dewi Snippe die het spel op gelijke stand wist te zetten. Na bijna zeventig speelminuten leek Dewi Snippe opnieuw op weg naar een doelpunt, maar deze werd uit het doel gehouden door de verdediging van PEC. Janneke Ennema kwam nog één-op-één met de keepster van PEC Zwolle, maar deze wist te bal voor de voeten van Ennema weg te pakken. De thuisploeg kreeg nog twee kansen via Sanne Davelaar en Evi Maatman, maar ook zij wisten de bal niet langs Jasmijn Resink te schieten.

Aanstaande woensdag staan de Heerenveense vrouwen thuis tegenover FC Twente, aftrap om 19:30 uur. Deze wedstrijd stond eerder gepland op 21 januari maar werd toen afgelast.