Winst in Duits weekend voor UNIS Flyers, koploper BeNe-League verslagen

Sport
Afbeelding
Foto: Ricardo Veen

HEERENVEEN - UNIS Flyers had afgelopen weekend twee Duitse teams als tegenstanders. Vrijdag was UNIS Flyers te gast bij EG-Diez Limburg, de koploper van de BeNe-League. Zaterdag kwam ECH Die Baren op bezoek in Thialf.

EG-Diez Limburg

Jasper Nordemann opende in Diez al snel de score, binnen twee speelminuten stond het al 0-1 voor de gasten. Dit werd door Jesse Barwell tegen het eind van de eerste periode vergroot naar 0-2. Nils Wegner wist niet veel later het eerste doelpunt te noteren voor de Duitsers. De tweede periode vielen er geen doelpunten, ook werden er geen straffen uitgedeeld voor beide teams. Viktor Nordemann zette in de derde periode de Flyers op 1-3 voorsprong na een assist van Frankie Puccie en zijn broer, Jasper Nordemann. Hunter Fortin kon het weer spannend makend door een 2-3 stand te noteren. Maar Jesse Barwell en Henri Ruotsalainen lieten tegen het eind van de wedstrijd de Flyers uitlopen naar 2-5.

EHC Die Baren

Zaterdag kwam EHC Die Baren vanuit Neuwied te gast in Thialf. Janeck Sperling wist de gasten al snel op voorsprong te brengen. Tegen het eind wist Jesse Barwell de stand weer gelijk te brengen. In de tweede periode was het opnieuw Jesse Barwell die puck langs de Duitse doelman, Jan Guryca, wist te schieten. Ook in de derde periode wist Jesse Barwell een doelpunt te maken voor de Flyers, hiermee kwam Barwell op een hattrick tegen EHC Die Baren. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding