Voordracht Rolie Tromp als nieuwe wethouder VVD Heerenveen

Politiek
Rolie Tromp
Rolie Tromp Eigen foto

HEERENVEEN - De fractie van de VVD in Heerenveen draagt Rolie Tromp voor als nieuwe wethouder in Heerenveen.

Wanneer de gemeenteraad instemt met deze voordracht, volgt hij op 27 juni Jaap van Veen op. Van Veen stopt op dat moment formeel en neemt op 2 juli informeel afscheid.

Nieuwe wethouder 

Rolie Tromp is 43 jaar oud en woont met zijn vriendin en vier kinderen in Heerenveen. Hij is ondernemer en vrijwilliger bij de brandweer. Met die beide activiteiten stopt hij wanneer hij wethouder wordt. Tromp is op dit moment nog fractievoorzitter van de Heerenveense VVD. Daarnaast is hij vice-voorzitter van de gemeenteraad.

‘Met Rolie hebben we een kundig opvolger met een goed netwerk in en rond Heerenveen. Daarnaast heeft hij een goed bestuurlijk netwerk, zowel in Friesland als landelijk. Een ondernemende bestuurder die het Heerenveense en Friese belang voorop heeft staan. We zijn van mening dat hij zich snel thuis zal voelen in het college en daarmee in zijn nieuwe rol.’, aldus Goffe Walsweer die Tromp opvolgt als fractievoorzitter.

‘Met veel plezier kijk ik ernaar uit om mij -met inwoners, ondernemers, gemeenteraad, college en organisatie- in te blijven zetten voor onze gemeente. We staan voor flinke opgaven en moeten die klus samen klaren. Er liggen veel kansen en mogelijkheden in Heerenveen waar ik vanuit maatschappelijke betrokkenheid graag mijn steentje bijdraag. Ik heb er zin in.’, aldus Tromp. 

Afscheid en installatie

Op 27 juni neemt Jaap van Veen afscheid als wethouder van Heerenveen en wordt daarbij dus opgevolgd door Rolie Tromp. Tijdens die vergadering zal ook Maaike Terpstra namens de VVD haar zetel in de raad innemen. ‘En daarmee is de VVD fractie (Goffe Walsweer, Marga Kuipers, Arie Kramp, Maaike Terpstra en Marco Berendsen) weer compleet.’, zo besluit Walsweer.