“Burgemeester zijn lijkt me saai want je moet stil kunnen zitten”

Door: Douwe Bijlsma Politiek
Afbeelding
Foto Gemeente Heerenveen

JUBBEGA - Burgemeester Avine Fokkens-Kelder bracht maandag een bezoek aan basisschool De Feart in Jubbega. De kinderen van groep 6 en 7 dachten vorig jaar mee over wat zij belangrijk vinden van een burgemeester. Ook maakten ze een tekening van het ‘profiel’.

De burgemeester vertelde over haar werk. Een leerling reageerde: “Burgemeester zijn lijkt me saai want je moet stil kunnen zitten. En dat vind ik moeilijk.”

De schooljeugd stelde verschillende vragen aan burgemeester Fokkens. Zo kwamen vragen voorbij of een burgemeester christelijk moet zijn (”Dat hoeft niet, maar kan natuurlijk wel”) en of ze fan is van sc Heerenveen (”Jazeker!”). Daarnaast wilden de kinderen ook graag weten of de burgemeester het ambtsketen thuis ook draagt (”Nee hoor. De keten is van de gemeente en ligt in het gemeentehuis in de kluis”).

Ook de vraag waarom de kinderen voor prikken naar Heerenveen moeten en of dat niet in Jubbega kan werd gesteld. Burgemeester Fokkens antwoord dat ze dit nog na gaat vragen.

Op de ambtsketen werd het wapen van Jubbega aangewezen. Daarna mochten de kinderen nog voelen hoe zwaar de burgemeestersketen is.

Afbeelding