Stakingen bij Ausnutria voorlopig klaar: vakbonden tevreden met nieuw akkoord

In bedrijf
Vestiging van Ausnutria in Heerenveen.
Vestiging van Ausnutria in Heerenveen. Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Ausnutria heeft een akkoord gesloten met vakbonden CNV en FNV. Daarmee zijn de stakingen voorlopig voorbij. De vakbonden leggen het akkoord de komende weken nog voor aan de leden.

Werknemers krijgen volgens het nieuwe akkoord 2,7 keer de wettelijke transitievergoeding als ontslagvergoeding. Het sociaal plan zal twee jaar gelden, dus tot maart 2026. De bonden zaten de afgelopen maanden ook al met het bedrijf aan tafel maar kwamen er toen niet uit.Na de bekendmaking van een grote reorganisatie kwamen medewerkers van de producent van eten voor kinderen en baby’s in actie. In Leeuwarden verdwijnen 60 banen. De fabriek in Ommen sluit volledig en ook in Kampen wordt gereorganiseerd.

Edwin Martirosian, bestuurder van het FNV kijkt positief naar het gesloten akkoord. “Werknemers waren solidair met elkaar en hebben samen gestaakt voor een goed sociaal plan. Er ligt nu een toereikend resultaat op tafel.”De leden krijgen het akkoord de komende weken voorgelegd. Tot die tijd zijn de acties in elk geval opgeschort.