Medewerkers Ausnutria staken voor beter sociaal plan

In bedrijf
Staking bij Ausnutria in Heerenveen.
Staking bij Ausnutria in Heerenveen. Foto: Omrop Fryslân

HEERENVEEN - Zo’n 250 medewerkers van Ausnutria hebben woensdag gestaakt in Heerenveen. Ze zijn kwaad over de afwikkeling van een grote ontslagronde.

De vakbonden worden het niet eens met Ausnutria over de regeling voor de ontslagen en het sociaal plan dat daaraan gekoppeld is. Ze willen een hogere ontslagvergoeding.In Leeuwarden verdwenen 60 banen. De fabriek in Ommen verdwijnt helemaal en ook in Kampen vindt een reorganisatie plaats. “Het idee was om elkaar te ontmoeten op een centrale plek. Anders heb je per plaats een manifestatie”, zegt Ron Vos van vakbond FNV. Daarom werd voor Heerenveen gekozen.

 Daar staat ook een grote fabriek van Ausnutria. Sietse van der Wal is ook op de staking afgekomen. Hij werkt bij de fabriek in Leeuwarden. “Ik ben niet bang, maar we maken ons wel zorgen”, zegt hij.  ”Wij weten niet wat er gaat gebeuren. “”Ausnutria heeft met de bonden gesproken, maar ze zijn er niet uitgekomen. Daarom moeten we actie ondernemen. Als het linksom niet kan, dan maar rechtsom.”

Als ontslagregeling heeft Ausnutria 0,77 maandsalaris voor elk dienstjaar geboden. De vakbonden willen naar een volledig maandsalaris. “Het bod is aan de lage kant”, zegt René Hoekstra, die ook in de Leeuwarder fabriek werkt en bovendien in de ondernemingsraad zit. “Dat moet beter. Daarom staan we hier. Neem netjes afscheid van je medewerkers.”

Het melkpoederbedrijf Ausnutria is verbaasd dat de bonden weigeren serieus in te gaan op het nieuwe bod. Voor het sociaal plan heeft het bedrijf de ontslagvergoeding verhoogd en aangegeven te willen investeren in onder meer opleiding en coaching. Zij vinden dan ook dat meteen staken wel een heel zwaar middel is, zo valt te lezen op hun site.

Ausnutria heeft zelf zijn medewerkers geïnformeerd over de inhoud van het bod, om te voorkomen dat zij op basis van oude of niet-volledige informatie handelen. Ze vragen de bonden om dit voorstel met zorg te bekijken en dit te bespreken met hun leden.

Vakbond CNV vindt het logisch dat er niet wordt ingegaan op het nieuwe bod. Als voorbeeld noemt Rick Pellis een andere zuivelfabriek: Friesland Campina. “Die hebben gewoon een sociaal plan van meer dan het dubbele van wat hier geboden wordt. Dat vinden wij onterecht. Ook Ausnutria heeft de afgelopen periode zeer veel winst gemaakt.”

Dit sociale plan zou nog geen procent van die winst kosten. Wat Pellis betreft, is het weer tijd voor koffie met het bedrijf. “Wij hopen dat het hier bij blijft. Wij willen er gewoon uitkomen met de directie en anders gaan we volgende week gewoon weer door.”