Fietsfabriek Accell in Heerenveen schrapt meer dan 100 banen

In bedrijf
Accell Heerenveen
Accell Heerenveen Eigen foto

HEERENVEEN - Fietsenfabrikant Accell schrapt tussen de 100 en 150 banen in Heerenveen. Een groot deel van de productie wordt verplaatst naar het buitenland.

Accell is onder meer bekend van de merken Sparta en Batavus. Het bedrijf is in 2022 overgenomen door een investeringsmaatschappij. In Heerenveen werken 320 mensen.

Het personeel is dinsdagochtend ingelicht over de reorganisatieplannen.Volgens vakbond FNV wil investeringsmaatschappij KKR alleen nog maar bakfietsen en ‘high end’ fietsen maken in Heerenveen. De rest van de productie zou dan naar Hongarije en Turkije gaan.

Als er niet snel genoeg geïnvesteerd wordt, dan voorziet FNV-bestuurder Erik Kotters dat er op korte termijn meer mensen ontslagen worden. “Met uiteindelijk einde oefening van Accell in Nederland.

“De vakbond wil snel met de directie van het bedrijf om tafel, onder andere om afspraken te maken over een goed sociaal plan voor de mensen die ontslagen worden.Investeringsmaatschappij KKR is naar eigen zeggen marktleider in Nederland en sommige andere Europese landen. Bij het bedrijf werken in totaal zo’n 3.000 mensen in achttien landen.